Piraţii din transportul public, hăituiţi de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Transportatorii cu acte în regulă sunt revoltaţi de numărul tot mai mare al microbuzelor pirat şi se plâng, prin reclamaţii oficiale, de concurenţa neloială a acestora.

Zeci de şoferi care practică taximetria sau conduc autobuze pe străzile din oraş au reclamat, în ultima perioadă, agenţilor de la Poliţia Primăriei Bacău neregulile comise în trafic de şoferii microbuzelor-pirat.

Taximetriştii susţin că zeci de maşini de transport persoane care tranzitează străzile din municipiu iau pasageri ilegal pentru a-i conduce la diferite destinaţii, atât în oraş dar şi în localităţile limitrofe. Agenţii Poliţiei Primăriei au făcut în ultimele luni mai multe filtre în trafic pentru a-i prinde pe şoferii de microbuze care încalcă legea.

Piraţii din Piaţa Centrală, vizaţi de poliţişti

„La sfârşitul lui 2009 am aplicat 62 de sancţiuni în valoare de 26.350 de lei, iar săptămâna aceasta alte 14 amenzi în cuantum de 12.000 de lei“, a explicat Florin Podoleanu, purtător de cuvânt în cadrul Poliţiei Primăriei. Şoferii microbuzelor au fost amendaţi cu precădere în timp ce staţionau la Piaţa Centrală, fără a avea acte care să le permită legal oprirea. „Ştiu că e multă lume care aşteaptă în staţii şi profită pentru a face un ban în plus. Ne iau şi nouă, dar şi firmelor autorizate clienţii. Nu-i corect“, a spus Marian Lupu, taximetrist.

Şi şoferilor de autobuz li s-a întâmplat să îşi decaleze programul din cauza microbuzelor-pirat. „Autobuzele au loc special de parcare în staţii. Nu e admis să aşteptăm microbuzele să elibereze locurile noastre. Oamenii au şi ei un program de lucru. Ne fură clienţii. Ei cer un leu pe călătorie şi noi 1,7 lei“, a declarat Aurelian Găitan, şofer de autobuz.

Mulţi dintre cei sancţionaţi nu aveau deloc acte

Principala abatere a şoferilor prinşi cu „ocaua mică“ a fost nerespectarea traseelor prestabilite şi staţionarea în locuri care nu sunt prevăzute de autorizaţia de transport. Mulţi dintre ei nu aveau acte deloc.

„Mereu promit că firma pentru care lucrează urmează să se autorizeze în cel mai scurt timp, însă nu o fac. Pentru că se încăpăţânează să încalce legea vom intensifica şi mai mult aceste controale“, a continuat Podoleanu. Transportatorii autorizaţi sunt revoltaţi. „Dacă microbuzele pirat nu ar exista am avea cu 30% mai mulţi clienţi“, crede Gheorghe Ursache, reprezentantul unei firme de transport de persoane din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite