Bacău: Pilulele pentru slăbit, la modă printre băcăuance

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pilulele pentru slăbit, la modă printre băcăuance
Bacău: Pilulele pentru slăbit, la modă printre băcăuance

Vânzările la aceste produse au crescut cu peste 50 %

Specialiştii atrag atenţia că, în timp, consumul unor astfel de medicamente poate provoca reacţii adverse negative.

Moda abdomenului plat şi a corpului tras prin inel în perioada verii îi împinge pe tot mai mulţi băcăuani să apeleze la farmaciile din oraş în speranţa obţinerii soluţiei magice de slăbit. Farmaciştii spun că din zece clienţi care le trec pragul într-o singură zi, trei sunt interesaţi de pastile menite a le asigura într-un timp record silueta mult visată.


„De când a început sezonul estival, numărul clienţilor care ne solicită medicamente pentru slăbit a crescut cu peste 50 %. Evident că cei mai mulţi aparţin sexului frumos, în special, din rândul adolescentelor”, ne-a declarat Clara Ilarie, farmacistă.

Soluţia minune se află în natură


 Cu toate că bătaia pe medicamentele de slăbit este acerbă în rândul tinerilor, medicii privesc cu neîncredere acest comportament. Aceştia atrag atenţia că astfel de „pilule magice” pot crea, în timp, mai degrabă complicaţii decât o siluetă de invidiat, dacă sunt luate „după ureche”.


„Aceste pastile sunt contraindicate hipertensivilor şi celor cu vârsta sub 18 ani. Majoritatea persoanelor devin dependente şi, dacă întrerup tratamentul, se trezesc că se îngraşă chiar mai mult decât înainte de începerea lui”, ne-a declarat dr. Mihaela Nuţulescu, medicină internă. Dacă la medicamentele cu un conţinut ridicat de substanţe chimice vânzările merg ca pe roate în această perioadă, farmaciile naturiste sunt ceva mai văduvite. Numărul clienţilor care le trec pragul sunt puţini, iar cei care se încumetă să încerce efectele ceaiurilor de slăbit renunţă destul de repede la idee.


„Tinerii preferă tratamentele cu medicamente chimice fiindcă au efecte imediate. Ceaiurile naturale au efect  întârziat, dar sunt mai sigure. În plus, pe lângă faptul că te ajută să slăbeşti, îţi reglează şi tonusul psihic”, ne-a explicat Iulia Barbu, farmacist.

Ceaiurile, o soluţie bună

Indiferent de tipul de tratament, orice persoană care slăbeşte peste 5 kg într-o lună trebuie să se adreseze de urgent unui medic specialist. Atât medicii, cât şi farmaciştii spun că ceaiurile rămân în continuare cea mai eficientă cale pe care o pot urma persoanele ce-şi doresc o siluetă de invidiat. „Un ceai de coada calului, de salvie, de soc sau de volbură, consumat în fiecare zi, îţi asigură în timp greutatea ideală”, ne-a asigurat Iulia Barbu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite