Bacău: Pieţele din Bacău, luate la puricat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pieţele din Bacău, luate la puricat de poliţişti
Bacău: Pieţele din Bacău, luate la puricat de poliţişti

Dintre cei 27 de comercianţi verificaţi, şapte nu aveau autorizaţie de funcţionare

Cumpărătorii sunt însă revoltaţi că poliţiştii nu iau măsuri drastice împotriva celor care nu au certificate de producător.

Comercianţii din pieţele municipiului Bacău încearcă prin diverse mijloace să mai scoată un ban în plus apelând de multe ori la soluţii mai puţin legale. Un control efectuat la începutul acestei săptămâni de reprezentanţii Poliţiei Primăriei Bacău a scos în evidenţă faptul că nu toţi comercianţii din piaţă sunt corecţi cu cei care le cumpără produsele.

Fapte precum vânzarea produselor în locuri neigienice sau lipsa unor acte care să dovedească provenienţa produselor scoase la vânzare sunt doar două dintre neregulile depistate. „Facem controale pentru că nu vrem să existe nereguli din care clienţii ar avea de suferit“, ne-a declarat Florin Podoleanu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Primăriei Bacău.

Comercianţii în neregulă, sancţionaţi cu amenzi

Poliţiştii au urmărit în special existenţa certificatelor de producător, achitarea taxei de forfetare şi avizele metrologice ale cântarelor.

Cu toate că, în ultimul timp, verificările în pieţe s-au intensificat, comercianţii nu se lasă intimidaţi prea uşor şi continuă să încalce legea. Dintre cei 27 de vânzători controlaţi, şapte au fost găsiţi cu nereguli. Valoarea amenzilor aplicate de poliţişti în urma controalelor s-a ridicat la peste 2.000 de lei.

„Aceste persoane practicau comerţul ambulant sau neautorizat şi nu respectau curăţenia la locul de expunere a mărfii. Sper ca, într-un timp cât mai scurt, aceşti comercianţi să intre în legalitate şi să desfăşoare un comerţ civilizat“, a precizat Florin Podoleanu. 

Băcăuanii duc dorul producătorilor

Controalele nu au avut un efect liniştitor asupra cumpărătorilor. Chiar dacă ştiu că de multe ori pleacă acasă cu ceva grame în minus sau că unele produse nu sunt de cea mai bună calitate, băcăuanii nu mai fac reclamaţii. Totuşi, clienţii au o nemulţumire peste care nu pot trece.

„Eu văd aproape în fiecare zi comercianţi care vând tot timpul anului produse, în funcţie de sezon. Nu cred că aceşti comercianţi chiar cultivă absolut toate produsele care se caută la piaţă. Ei dictează, de fapt, preţul“, ne-a spus supărat Ioan Gurămultă, un băcăuan aflat la cumpărături în Piaţa Centrală.

Simona Burcescu,pensionară: Nu mă aştept niciodată ca în piaţă să găsesc corectitudine ca la supermarket.

Vasile Antonie, mecanic: Eu cred că peste 50% din comercianţii din pieţe nu sunt producători.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite