Picturi „B-20“ expuse la Galeriile de Artă Frunzetti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul Ilie Boca verifică tablourile expuse
Maestrul Ilie Boca verifică tablourile expuse

Evenimentul este organizat de foştii studenţi ai maestrului băcăuan Ilie Boca. Iubitorii de artă sunt aşteptaţi astăzi, de la ora 18.30, la Galeriile Frunzetti, unde se va inaugura expoziţia de pictură „B-20“.

Evenimentul marchează 20 de ani de când maestrul Ilie Boca a reuşit să înfiinţeze în municipiul Bacău prima secţie de artă pentru studenţi. „Această secţie de artă nu a funcţionat decât şase ani, pentru ca apoi să fie desfiinţată din lipsa unui spaţiu adecvat desfăşurării unei asemenea activităţi“, ne-a spus cu regret maestrul Ilie Boca.


Cei şase ani de activitate nu au fost însă irosiţi în zadar, nici de profesori, nici de studenţi. Dovada constă în cele peste 70 de lucrări care vor fi găzduite de Galeriile Frunzetti, lucrări ce aparţin în totalitate foştilor studenţi şi profesori ai secţiei de artă ce a funcţionat odinioară la Bacău.

„Este o onoare pentru noi să ne expunem lucrările la un asemenea eveniment. Maestrul Ilie Boca ne-a învăţat cu adevărat care este rolul culorii în pictură. Cred că la unii dintre foştii săi studenţi încă se vede influenţa pe care maestrul a lăsat-o asupra lor“, ne-a declarat Dionis Puşcuţă, fost elev al lui Ilie Boca, actualmente preşedinte al filialei Uniunii Artiştilor Plastici din Bacău.

Printre cele 70 de lucrări afişate, băcăuanii vor avea ocazia să admire portrete, peisaje sau natură statică realizate de artişti plastici băcăuani consacraţi. „Vor fi lucrări semnate de Mihai Bandac, Pavel Codiţă, Corneliu Brăiescu, Iulian Hălăucescu. În total, îşi vor expune lucrările 20 de artişti plastici, dintre care şase sunt profesori. Toţi sunt însă membri ai Uniunii Artiştilor Plastici din România“, a precizat Dionis Puşcuţă.

Se pot cumpăra tablouri

Băcăuanii pot vizita expoziţia până la sfârşitul lunii martie. Colecţionarii de artă pot achiziţiona lucrările care i-au impresionat în mod deosebit. Intrarea la Galeriile Frunzetti este liberă, expoziţia fiind situată la etajul clădirii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite