Pictură cu dedicaţie şi autoportrete în galerii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Mihalache (stanga) spune că l-a inspirat fiica Smaranda
Ion Mihalache (stanga) spune că l-a inspirat fiica Smaranda

Trei artişti băcăuani au ales Săptămâna Patimilor pentru a-şi expune lucrările. Alţii au scos la vânzare ouă pictate şi felicitări unicat.

Galeriile din Bacău găzduiesc zilele acestea o serie de expoziţii menite să ofere publicului iubitor de frumos ocazia de a-şi petrece timpul liber într-un mod relaxant şi educativ. Persoanele care veni la Galeria „Frunzetti“ vor putea admira o colecţie de picturi semnate de Ion Mihalache.

Muza, fiica pictorului

Pictorul şi-a intitulat expoziţia „Pentru Smaranda“. Compoziţiile sunt dedicate fiicei sale, care a reprezentat pentru el o veritabilă sursă de inspiraţie în realizarea lucrărilor. „Am pictat o serie de peisaje, desene, crochiuri şi compoziţii figurative, având mereu în gând pe fiica mea. Pentru că i-am dedicat în întregime tablourile, acestea nu sunt de vânzare“, ne-a zis Ion Mihalache.

Apreciată de criticii de artă băcăuani este şi colecţia de tablouri a Biancăi Rotaru, expusă la Galeria „Nouă“.
Membră a Uniunii Artiştilor Plastici, băcăuanca a adus pentru public 13 tablouri, care ilustrează diferite ipostaze. „Mi-am intitulat colecţia «Autoportret». Am vrut să mă prezint băcăuanilor altfel decât mă cunosc ei de obicei sau cum mă ştiu după aparenţe. Am lucrat în tehnici diferite, de la ulei pe pânză până la pasteluri“, a explicat Bianca Rotaru.

Felicitări pictate manual

Dacă în acest weekend aveţi drum la Galeriile „Alfa“ mai puteţi vizita o expoziţie de pictură semnată de artistul moineştean Dumitru Macovei. O sugestie pentru cei care caută un cadou deosebit de Iepuraş ar fi să treacă pe la Fondul Plastic. La sediul filialei Bacău a Uniunii Artiştilor Plastici aveţi ocazia să cumpăraţi felicitări pictate de artişti profesionişti, decoraţiuni din ceramică, dar şi ouă încondeiate unicat.

„Acestea sunt realizate de către artişti precum Silvia Laslău, Lidia Ciacki şi Luminiţa Ignat“, a menţionat Carmen Dima, referent în cadrul Uniunii Artiştilor Plastici.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite