Piaţa neagră a voucherelor s-a mutat pe net

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numai ieri, pe un site de specialitate, au fost publicate peste 50 de noi anunţuri privind vânzarea/cumpărarea de tichete auto. Pentru judeţul Bacău au fost repartizate 2.000 de vouchere.

Preţurile actuale de vânzare a unui tichet auto sunt cuprinse între 1.500 – 1.800 de lei, faţă de 3.800 de lei, preţul de la stat. Iniţial, după epuizarea primului val de vouchere, preţul acestora a fost mai ridicat, de 2.000-2.200 de lei, dar infuzia de noi tichete le-a mai ieftinit.

Banii de pe tichete, folosiţi la plata ratelor bancare

„Mi-am dus maşina veche la casat, iar acum încerc să câştig ceva pentru voucher. Vreau 1.700 de lei pe el şi nu cred că voi lăsa la preţ, deoarece am avut multe drumuri de făcut pentru legalizarea documentelor, pentru radierea maşinii, ca să fie toate actele în regulă“, a declarat Costel Dumitraş, posesorul unui tichet. Acesta a mai precizat că banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru a-şi achita integral creditul la bancă.

În Bacău, maşinile vechi pot fi depuse la trei firme autorizate, însă cei care doresc să-şi caseze rabla trebuie să aibă răbdare câteva zile, deoarece listele de aşteptare pentru vouchere sunt deja aglomerate. Cei care nu au timp de umblat sau rable de casat pot să cumpere dosare „gata făcute“ ca să-şi achiziţioneze un autoturism nou.

„Este destul de complicat întregul proces, aşa că nu am avut timp să umblu. Prefer să cumpăr dosarul gata făcut de altcineva, însă numai dacă găsesc voucherul cu 1.500 de lei“, a declarat Paul Grama, care încearcă să găsească un voucher mai ieftin, pe internet.

Aveţi grijă ca voucherele cumpărate să nu fie false

Chiar dacă vânzarea şi cumpărarea de vouchere sunt activităţi legale, indiferent de numărul tichetelor comercializate sau de preţurile solicitate, cei care cumpără trebuie să fie foarte atenţi la elementele de siguranţă ale tichetului. Totodată cumpărătorii trebuie să verifice corectitudinea datelor înscrise în documente, deoarece orice greşeală poate duce la respingerea dosarului de către dealer şi pot rămâne doar cu un dosar de acte inutile.

Cel mai indicat pentru cumpărători este să verifice dosarul l  reprezentanţa auto de la care vor să cumpere maşina şi abia apoi să plătească suma la care s-au înţeles cu vânzătorul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite