Bacău: PORTRET: Ionuţ Petruţ vrea să devină vedetă folk-rock

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: PORTRET: Ionuţ Petruţ vrea să devină vedetă folk-rock
Bacău: PORTRET: Ionuţ Petruţ vrea să devină vedetă folk-rock

Se consideră pasionat de muzică până în măduva oaselor. Băcăuanul îşi împarte tot timpul între lecţiile de chitară şi formaţia Opt şi-un sfert.

A început să cânte la chitară de la vârsta de şapte ani, dar s-a dedicat pasiunii total abia la vârsta de 14 ani, când a ales să studieze temeinic instrumentul, la Liceul de Artă din oraş. „Din clasa a IX-a am început să studiez chitara clasică şi, pentru că am remarcat câtă energie pozitivă îmi oferă acest instrument, am continuat să-l învăţ până când am obţinut şi o licenţă“, explică tânărul.

Pionerul folkului din Bacău

În adolescenţă, Ionuţ a participat la festivaluri şi concursuri, dar a cântat şi în trupe de folk-rock. „În timpul liceului, am partcipat la Festivalul Naţional de Folclor «Mihai Drăgoi» şi am obţinut şi un loc pe podium. Pentru că aveam muzica folk în sânge, am fost cooptat în primele formaţii de muzică folk-rock din oraş“,  detaliază chitaristul. În ultima perioadă, Ionuţ a început să-i iniţieze în tainele chitarei şi pe câţiva elevi de liceu la fel de pasionaţi ca şi el de instrumentul cu coarde. În acelaşi timp, tânărul este lider al formaţiei Opt şi-un sfert, o trupă de folk-rock apreciată în Bacău.

„Ţin lecţii de chitară pasionaţilor de toate vârstele. Am avut elevi şi de 40 de ani, care au dorit să înveţe măcar câteva acorduri“, povesteşte tânărul. Ionuţ mai spune că muzica este activitatea care îl preocupă în cea mai mare măsură în acest moment. Îşi doreşte să înregistreze un album folk împreună cu trupa sa. „Muncim să lansăm câteva piese la începutul lui 2010“, spune adolescentul băcăuan.

Cu trupa la miniconcerte

Pentru a-şi duce la bun sfârşit dezideratul, Ionuţ şi colegii săi îşi dedică aproape tot timpul repetiţiilor şi concertelor. Deşi trupa a intrat recent pe piaţa muzicală, ei deja s-au făcut remarcaţi. Cântă alături de Radu Haga-chitară, Roxana Huidici-voce, Bogdan Cristea-chitară bass şi Andrei Bălan-tobe. „Am reuşit să ne facem remarcaţi şi prin genul de muzică abordat, dar şi datorită deselor noastre apariţii pe la evenimente. Am cântat în deschidere la Zilele Bacăului. De altfel, cântăm prin puburi şi suntem solicitaţi la tradiţionalele evenimente din oraş“, spune el.

Visul lui Ionuţ este să aducă ceva nou în oraş şi anume experimentul „Karaoke cu trupa pe spate“. „Eu şi membrii formaţiei ne vom implica în acest proiect. E un alt fel de karaoke şi e grozav proiectul. Vrem să se bucure de el şi cei care îl  iubesc. Probabil că peste cel mult o lună de zile vom începe să cântăm într-un pub“, a încheiat Ionuţ.

Profil

Născut: 10 martie 1986, Bacău.
Studii: A absolvit Conservatorul în Cluj, licenţiat în chitară clasică.
Familie: Necăsătorit.

Întrebări şi răspunsuri

Cum de te-ai hotărât să înfiinţezi o formaţie?
În urmă cu şase luni, un administrator al unei terase din oraş l-a contactat pe managerul trupei Radu Haga să susţinem un miniconcert pentru clienţii terasei. Şi atunci, în formulă eram doar noi doi şi i-am contactat uşor şi pe ceilalţi membri.

Ce piese cântaţi?
Genul abordat este folk-rock. Mergem pe preluări, dar avem şi compoziţii proprii. Suntem fani Michael Jackson, dar şi ai interpreţilor de muzică folk şi rock.

Ce-i place
„Îmi place să petrec cât mai mult timp cu formaţia şi să mă uit la filme. Pot spune că iubesc mult folkul şi îmi plac mult cartofii prăjiţi“, declară Ionuţ.

Ce nu-i place
„Nu-mi plac oamenii care se ascund în spatele unor măşti şi care se dau altfel decât sunt. Nu-mi plac oamenii nepunctuali, iar manelele mă dezgustă“, spune băcăuanul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite