Boeing-ul vândut la Bacău a ajuns la sora unui milionar din Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul Boeing a fost vândut, la sfârșitul săptămânii trecute, Rodicăi Elena Petre, o prahoveancă din satul Negoiești. Femeia a câștigat licitația deschisă de Direcția Generală a Finanțelor Publice Bacău, cu o sumă de 354.000 de lei oferită pentru avion. Misteriosul proprietar în numele căruia a fost făcută achiziția ar putea fi, însă, Petrică Ușurelu, milionarul de 37 de ani, patron al firmei Piritex. Cei doi sunt fra

Avionul a fost vândut de DGFP Bacău la a doua strigare, în sensul că prima licitație nu a avut un câștigător. Rodica Elena Petre s-a angajat să plătească 354.000 de lei, cu tot cu TVA, pentru Boeing-ul abandonat de un nigerian. De la început, s-a bănuit faptul că femeia a luat avionul pentru altcineva, fiind un simplu intermediar al tranzacției, împuternicit de o persoană fizică. Cine este, însă, Rodica Elena Petre și de ce credem că achiziția ar fi fost făcută pentru Petrică Ușurelu?

După numele de fată, femeia în vârstă de 42 de ani, se cheamă Rodica Elena Ușurelu și nu este altcineva decât sora mai mare a lui Petrică Ușurelu. Ambii locuiesc în satul Negoiești, comuna prahoveană Brazi.

Fiscul se chinuie să scape de un Boeing abandonat de un nigerian

De asemenea, amândoi au afaceri în amenajări interioare, iar în trecut, dincolo de relațiile frate-soră, între cei doi s-au derulat și mai multe contracte, inclusiv o fuzionare de firme, între societăți aparținând acestora. În 2006, firma Floorexpert, a Rodicăi Petre, a preluat, cu tot cu datorii către stat și alte persoane, două firme, la care reprezentanți legali erau Petrică Ușurelu și Marian Ușurelu, tatăl celor doi.

Pirirex, creditorul cumpărătoarei de avion

Că Rodica Elena Petre nu și-ar fi permis să dea 354.000 de lei pe un avion o demonstrează și situația firmei. În 2008, Floorexpert SRL a intrat în procedură de insolvență, dar falimentul a fost evitat în 2010. Întâmplător sau nu, pe lista de creditori a firmei figurează SC Piritex SA.

Ajutorul pe care și l-au dat, de-a lungul timpului, cei doi frați nu poate decât să întărească convingerea că, în realitate, avionul a fost cumpărat de către fratele milionar al acesteia, Petrică Ușurelu.

Boeingul scos la vânzare de Fisc și-a găsit proprietar

La încercările repetate de a obține un punct de vedere în legătură cu achiziția Boeing-ului, nu am reușit să luăm legătura cu Petrică Ușurelu, nici personal și nici prin intermediul PR-ului.

Avionul, care nu mai poate fi folosit în scopul pentru care a fost proiectat, se poate transforma într-un show-room inedit pentru amenajările interioare și pardoselile comercializate de firma milionarului.

Milionar în euro

Potrivit Forbes, Petrică Ușurelu are 37 de ani și este unul dintre milionarii tineri din Prahova. Averea lui este estimată la 12-13 milioane de euro din afaceri cu amenajări interioate, import-export și imobiliare. Locuiește, conform înregistrărilor oficiale, în Negoiești, comuna Brazi.

După un 2009 mai puţin fast sub aspectul vânzărilor raportat la 2008, anul de vârf în istoria companiei (cifra de afaceri explodase la 73,3 milioane de euro), în 2010, Petrică Uşurelu, patronul distribuitorului de materiale de amenajări interioare Piritex din Prahova a dat lovitura cu Ploieşti West Park, o idee care i-a aparținut și din care deține 20% din acțiuni.

În 2010, la un an de la iniţierea primelor investiţii în parcul industrial, erau deja doi clienţi de marcă. Unul este compania texană Lufkin Industries, furnizor de echipamente şi servicii pentru industria de petrol, care a cumpărat o suprafaţă de 33 de hectare, ceea ce reprezintă cam 15% din totalul de 220 hectare al Ploieşti West Park. Analiştii evaluează tranzacţia la șase-șapte milioane de euro. Primul client a fost însă grupul anglo-olandez Unilever, care a închiriat în aprilie 2010 un spaţiu de depozitare de 30.000 mp.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru cele mai noi ştiri din judeţul Bacău!

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite