Peste 6.000 de elevi susțin de astăzi proba D a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi, la ora 13.00 laboratoarele de informatică a liceelor din Bacău vor găzdui 6.208 de elevi care vor susține proba D a Bacalaureatului. Proba de verificare a competențelor digitale se va desfășura în 31 de centre de examen.

Prima sesiune a Bacalaureatului continuă de astăzi până pe data de 29 aprilie cu evaluarea competențelor digitale.

Pe zile, a fost stabilit următorul desfăşurător: 19 aprilie-1331 de candidaţi, 20 aprilie-1260 de candidaţi; 21 aprilie-1202 candidaţi, 22 aprilie- 1023 de candidaţi; 23 aprilie-652 de candidaţi; 26 aprilie-181 de candidaţi; 27 aprilie-162 de candidaţi; 28 aprilie- 75 de candidaţi.

"Subiectele pentru proba de evaluare a competenţelor digitale se elaborează de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare. Proba D se desfăşoară în laboratoarele de informatică din unităţile de învăţământ liceal începând cu ora 13.00 şi presupune două etape", ne-a spus Claudia Merticariu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean Școlar.

Tinerii au de rezolvat un număr de aproximativ 16, 17 de itemi, ce vizează competenţe în domeniile „Concepte de bază privind sistemele de calcul", „Utilizarea computerului şi organizarea fişierelor/sisteme de operare", „Procesoare de texte", „Procesoare de calcul tabelar", „Prezentări", „Baze de date" şi „Mijloace moderne de comunicare. Reţeaua Internet (HTML)".

"Candidaţii  vor fi repartizaţi în săli, în ordine alfabetică, câte unul la calculator, conform planificării.  Le este interzis să pătrundă în sală cu manuale, dicţionare, notiţe  sau însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile şi cu orice mijloc electronic de stocare a informaţiei, de calcul sau de comunicare", a mai explicat Claudia Merticariu.

Nerespectarea acestor reguli va duce la eliminarea candidatului din sală de către președintele comisiei de examen.

Elevii nu vor primi note la finalul probei ci vor primi calificative în funcție de nivelul de competență.

Mai exact în funcție de numărul de puncte primit, elevul va fi catalogat drept utilizator începător, de nivel mediu sau avansat.

"Rezultatele finale se comunică după ultima zi de examen. Suplimentul descriptiv al certificatului de competenţă conţine descrierea competenţelor digitale ale candidatului si se va completa în conformitate cu nivelul acordat candidatului", a încheiat Marticariu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite