În trei centre de examen nu s-a ținut proba C a Bacalaureatului (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De astăzi și până pe data de 4 iunie, 5.705 de elevi băcăuani din promoția curentă și 107 de tineri din seriile anterioare susțin proba de verificare a competențelor lingvistice într-o limbă modernă din cadrul Bacalaureatului. În Bacău, toate cele 31 de centre de examinare vor evalua tinerii de la clasa a XII-a.

UPDATE ORA 14.50 La Colegiile "Gheorghe Asachi" și "Grigore Moisil" din Onești și Colegiul "Costache Negri" din Târgu Ocna, examenul de bacalaureat nu a mai avut loc astăzi. Liderii de sindicat băcăuani spun că elevii au refuzat să mai intre la sală pentru a fi evaluați lingvistic într-o limbă modernă după ce au constatat că în comisie sunt alți profesorii decât cei care ar fi trebuit să fie. "Din datele pe care le avem la această oră, la cele două colegii din Onești unii elevi nu au vrut să mai susțină proba C și au plecat acasă. La Târgu Ocna elevii ar fi vrut să dea bacalaureatul dar nu s-a întrunit comisia. Acolo Inspectoratul Școlar a adus profesori din altă parte, pentru că dascălii colegiului sunt în grevă", ne-a declarat Manole Chiriac, lider Sindicatul Liber din Învățământ Bacău.

Din cauza acestor  probleme, 197 de liceeni din Târgu Ocna nu au mai putut susține Proba C. "Profesorii asistenți care au fost nominalizați de inspectorat să facă parte din comisia de astăzi au refuzat să intre în sălile de examen și prin urmare nici elevii nu au putut să dea proba", ne-a spus Teodora Șotcan, director Colegiul "Costache Negri" Târgu Ocna.

Inspectoratul Școlar Județean Bacău efectuează o centralizare pentru a vedea câți elevi din județ nu au susținut evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă modernă.

UPDATE ORA 11.00- Elevii sunt indignați de sitația actuală în care se află profesorii, de reducerile salariale care vor intra în vigoare de mâine și de faptul că săptămâna trecută au crezut că nu vor da Bacalaureatul și unii dintre ei nu s-au pregătit suficient de bine. ”Chiar am crezut că profesorii vor boicota Bacalaureatul. Acum ne-au anunțat să venim la probe. Nu e corect, noi trebuie să învățăm nu se ne batem capul cu astfel de probleme. Nu avem nicio vină”, a spus Mihaela Miclea, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Gheorghe Vrânceanu”.

image

UPDATE ORA 9.30- Dacă joia trecută 85% dintre profesori, nemulțumiți de reducerile salariale, anunțau că vor intra în grevă generală de astăzi, procentul a scăzut cu 20%. "S-au făcut presiuni și mulți au renunțat la protest. Bacalaureatul se dă în condiții normale cu excepția a trei licee din Onești și la unul din Târgul Ocna unde comisiile sunt formate din alți dascăli decât cei prestabiliți", ne-a spus Manole Chiriac, președintele Sindicatului Liber din Învățământ Bacău.

    MAI CITIȚI

image

                         Profesorii în grevă, elevii la bacalaureat

Dacă la sfârșitul săptămânii trecute Inspectoratul Județean Școlar anunțase că, din cele 31 de centre de examinare, la Colegiile "Grigore Moisil" din Bacău și "Dimitrie Cantemir" și "Gheorghe Asachi" din Onești nu se va desfășura proba C, situația s-a schimbat.

 "Inspectoratul Școlar a luat măsuri, în așa fel încât, în toate cele 31 de centre să se țină Bacalaureatul. Chiar dacă unii profesori sunt în grevă generală de astăzi, s-au întocmit comisii cu alți dascăli pentru ca toți elevii să susțină examenul național", ne-a spus Claudia Merticariu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Școlar Bacău.

În aceste zile, inspectoratul asigură permanență și pune la dispoziția elevilor numărul de telefon 0234.510.117 pentru a solicita informații legale de bac.

Pe de altă parte, cinci adolescenți de clasa a XII-a din judeţul Bacău vor susţine examenul de Bacalaureat în sesiunea specială pentru elevii care se pregătesc pentru olimpiadele şi competiţiile sportive internaţionale.

Pentru ei examenul este programat între 6 și 12 iunie la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu" din Slatina.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite