Peste 500 de studenți băcăuani vor picheta Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 500 de studenți băcăuani afiliați Ligii Studențești a Universității "Vasile Alecsandri" vor picheta Prefctura pe data de 17 martie. Între orele 12.30 și 13.30 ei vor organiza un protest prin care vor cere demisia Ministrului Daniel Petru Funeriu.

Studenții îl acuză pe acesta de lipsă de transparență în luarea deciziilor la nivelul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului. "Reprezentanții studenților au cerut o întâlnire cu Ministrul Funeriu care nu a avut loc nici până în prezent. Vrem să cerem diferențierea diplomelor de stat față de cele obținute la privat, impunerea unor criterii mai stricte pentru instituţiile ce urmăresc înfiinţarea unor structuri de învăţămînt la distanţă sau cu frecvenţă redusă și reprezentativitatea studenţilor în proporţie de 25% în comisiile de decizie de la nivelul tuturor forumurilor din invatamant", a explicat Vlad Nuțu, președintele Ligii Studențești din Bacău.

Studenții mai cer introducerea unei legi noi în care să se speculeze drepturile și îndatoririle lor dar și auditarea universităților private. Mai mult, ei sunt nemulțumiți de faptul că valoarea burselor este pre mică pentru a acoperi costurile de cămin masă și cazare. "Protestăm deoarece sunt drepturi câştigate la Revoluţie, în stradă, de colegii noştri. Îi transmitem Domnului Ministru Funeriu că nu ne este frică, şi vom protesta până ni se va face dreptate", a mai spus Vald Nuțu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite