Bacău: Peste 5500 de elevi vor primi bani de liceu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Peste 5500 de elevi vor primi bani de liceu
Bacău: Peste 5500 de elevi vor primi bani de liceu

Bursa este acordată tinerilor care provin din familii cu venituri mici.

Astăzi, Ministerul Educației a făcut publică lista elevilor băcăuani care vor primi bursa ”Bani de liceu”. Aceasta poate fi consultată pe  http://banideliceu.edu.ro/.

În județ, în anul școlar 2009-2010 sunt 5.551 de adolescenți care vor face parte din programul național de protecție socială. ”În perioada 28 octombrie - 2 noiembrie, se pot depune contestaţii la comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi  liceale de învăţământ din Bacău, a căror  rezolvare se va efectua între 2 şi 6 noiembrie. După această dată, va fi publicată lista finală a beneficiarilor”, ne-a declarat Claudia Merticariu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean Școlar Bacău.

Sprijinul financiar care va fi acordat elevilor este de 180 de lei lunar. „Elevii vor primi ajutorul financiar pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie”, a mai adăugat Merticariu.

Sumele vor fi alocate de către Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite