Percheziţii în Bacău la traficanţii de maşini de lux VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţiile au loc în patru judeţe
Percheziţiile au loc în patru judeţe

Percheziţii domiciliare mai au loc în Harghita, Vrancea şi Covasna, unde poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale -I.G.P.R. şi procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  caută mai mulţi suspecţi de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire, fals material în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea infractorului.

Oamenii legii au  probat activitatea infracţională a unei grupări care se ocupa cu deturnarea unor autovehicule din Ungaria şi ulterior traficarea acestora pe teritoriul României sau Republicii Moldova, în scopul comercializării către persoane de bună credinţă.

Astfel, au fost identificate, în cursul lunilor mai - iunie, 15 astfel de autoturisme, ce fac obiectul a tot atâtea dosare penale aflate în lucru la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

Patru dintre autoturismese aflau în posesia traficanţilor din judeţul Bacău.

"La data de 12 iulie, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul I.P.J. Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, beneficiind de suportul operaţional al D.O.S. şi S.I.A.S., ofiţerii Direcţiei de Investigaţii Criminale efectuează 23 percheziţii domiciliare, la adresele suspecţilor, pe raza judeţelor Harghita, Bacău, Covasna şi Vrancea, pentru punerea în aplicare a 15 mandate de aducere, emise de procurori pe numele suspecţilor. Aceştia vor fi conduşi la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale", se arată în comunicatul IGPR.

Transportul autovehiculelor din Ungaria în România se realiza atât de către cetăţenii maghiari, cât şi prin intermediul unor „cărăuşi" care erau dispuşi ca în schimbul unor sume de bani să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun în Ungaria, să preia autoturismele şi să le transporte în România în locuri prestabilite.

În cazul în care nu se reuşea comercializarea autoturismelor în România, acestea erau transportate în Republica Moldova unde erau vândute prin intermediul unor cetăţeni moldoveni.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite