Bacău: Pensionarii au pichetat Prefectura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Pensionarii au pichetat Prefectura
Bacău: Pensionarii au pichetat Prefectura

Vârstnicii au protestat împotriva modificarea valorii punctului de pensie și au cerut eleborarea de urgență a legii unice de pensionare.

Zeci de pensionari au pichetat astăzi, timp de aproximativ două ore sediul Prefecturii din Bacău. Membrii filialei băcăuane a Uniunii Generale a Pensionarilor din România (UGPR), afiliați Federației Naționale a Sindicatelor Pensionarilor, au protestat împotriva scăderii valorii punctului de pensie.

”Noi cerem și elaborarea urgentă a legii unice de pensionare și să se abroge legile speciale prin care s-au acordat privilegii anumitor categorii de pensionari, pentru a se înlătura discriminările existente în sistemul public de pensii”, a declarat Mihai Enache, vicepreședintele filialei băcăuane a UGPR.

Mai mult, vârstnicii cer eliminarea impozitării și perceperii contribuției la sănătate în cazul pensionarilor plătiți de către sistemul public.

Protestul lor s-a încheiat cu o întrevedere cu prefectul județului, Claudiu Bălan, care a luat la cunoștință problemele lor. Acesta le-a promis că le va trasmite mai departe reprezentanților Guvernului.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite