Bacău: Spitalul de Pediatrie „peţeşte“ anestezişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea medicală poartă negocieri cu doi medici din Belgia

La concursurile organizate periodic pentru cele patru locuri vacante nu s-a înscris niciun candidat.

Conducerea Spitalului de Pediatrie din Bacău îşi caută angajaţi printre medicii plecaţi peste hotare. Aceasta după ce, la ultimele trei concursuri, niciun medic specialist din ţară nu s-a arătat interesat de oferta unităţii. „Spitalul de copii nu are niciun medic anestezist. Chirurgii noştri operează cu specialiştii din spitalul de adulţi. Încercăm să convingem doi anestezişti români din Belgia, soţ şi soţie, să revină în Bacău”, ne-a declarat Aurelia Ţaga, director adjunct al Spitalului de Pediatrie.

Reprezentanţii unităţii medicale speră că atunci când medicii plecaţi peste hotare vor auzi că vor lucra în condiţii apropiate de cele din UE, se vor întoarce acasă. Pe lângă aparatura modernă, spitalul încearcă să ridice ştacheta şi la salariile pe care le oferă. Astfel, veniturile unui medic primar anestezist variază între 4.000 şi 6.000 de lei.

Concursuri fără candidaţi

Pe 29 iunie va avea loc o nouă sesiune de concursuri pentru posturile vacante de medici din spitalele din întreaga ţară. Pentru judeţul Bacău Ministerul Sănătăţii a deblocat 75 de posturi. „Pentru locurile libere nu s-au înscris decât opt medici. Şapte dintre ei optează pentru spitalul din Bacău, iar unul pentru Moineşti”, ne-a declarat Adam Jofa, şeful serviciului Resurse Umane al Direcţiei de Sănătate Publică. Niciunul dintre doctorii care s-au înscris la concurs nu este interesat de postul de anestezist din Spitalul de Pediatrie.

„Bătaie“ pe anestezişti

Angajarea unor anestezişti în Spitalul de Pediatrie ar aduce beneficii nu doar acestei unităţi medicale, ci şi Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU). Secţia de Chirurgie Pediatrică funcţionează la SJU pentru ca micuţii să fie mai aproape de anesteziştii care îi asistă la operaţii.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite