Pe strada Mioriţei locuia un neamţ înarmat până-n dinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au înşirat pe masă pistoalele şi gloanţele confiscate
Poliţiştii au înşirat pe masă pistoalele şi gloanţele confiscate

În locuinţa lui Marcus Weimann au fost găsite cinci pistoale şi 1.400 de cartuşe. Bărbatul de origine germană este cercetat pentru trafic ilegal de arme. Weimann este însurat cu o băcăuancă.

Poliţiştii au fost trimişi la apartamentul de pe strada Mioriţei în urma unei sesizări venite de la omologii lor din Germania. Aceştia au transmis că au informaţii potrivit cărora Weimann ar fi introdus în România mai multe arme.

În urma acestei solicitări, vineri, poliţiştii băcăuani au efectuat o percheziţie la adresa indicată. În baza unui mandat, oamenii legii au intrat în apartament, în care acum nu locuieşte nimeni, de unde au ridicat dintr-un seif patru arme letale, una neletală şi 1.400 de cartuşe.

Armele erau într-un seif

„Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că armele şi muniţia au fost introduse ilegal în ţară de către cetăţeanul german şi au fost depozitate într-un seif metalic amplasat în apartamentul din Bacău. Atât el, cât şi soţia sa, se află în Germania. Din informaţiile pe care le deţinem, acesta este cercetat de autorităţile germane pentru trafic ilegal de arme“, ne-a declarat inspector Narcisa Butnaru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău. În urma acestei capturi, anchetatorii au întocmit pe numele neamţului un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Comisarul Liviu Atanasiu, şeful Serviciului Arme Explozivi Substanţe Periculoase, cel care a analizat toate armele confiscate, ne-a spus că una dintre acestea, care are şi pat rabatabil, este folosită în străinătate în luptele de gherilă.

„Poate fi uşor disimulată într-un toc, care nu-l trădează pe posesor. Este mică şi poate trece neobservată“, a explicat comisarul. Vecinii neamţului s-au îngrozit când au aflat ce au descoperit poliţiştii în apartamentul acestuia.

„Venea doar vara în Bacău. Vai de mine! Cum să găsească atâtea arme la noi în bloc? Este un om rău. Eu am avut un mic conflict cu el şi mi-am dat seama că este periculos“, ne-a spus Dorina Paşcu, vecină. Alţi locatari nici nu îl cunoşteau bine pe Weimann.

„Eu l-am văzut doar în trecere. Locuia aici o nepoată a soţiei sale, dar de mai bine de un an nici ea nu mai stă. Am auzit că a fost poliţia aici, însă aflu de la dumneavoastră că au găsit arme“, ne-a spus Dorel Bălăiţă.

Ce au confiscat poliţiştii băcăuani
În imobilul de pe strada Mioriţei au fost găsite un pistolet mitralieră cu pat rabatabil, calibrul 7,65 mm, un pistol calibrul 9 mm, un pistol calibrul 7,65 mm, un pistolet calibrul 6,35 mm, o armă cu aer comprimat calibrul 4,5 mm cu lunetă, 795 cartuşe cu glonţ calibrul 9 mm, 238 cartuşe cu glonţ calibrul 7,65 mm, 245 cartuşe cu glonţ calibrul 6,35 mm, 26 cartuşe de vânătoare calibrul 12 şi 100 cartuşe cu glonţ calibrul 5,6 mm.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite