Pauza de prânz cu mâncare de post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Angajata restaurantului umple o farfurie cu mâncare de fasole
Angajata restaurantului umple o farfurie cu mâncare de fasole

Băcăuanii dau fuga în pauza de masă la unul dintre localurile din oraş pentru a-şi comanda meniul de post, de 12 lei. De aceşti bani servesc două feluri de mâncare şi un desert.

Patronii restaurantelor din Bacău, care servesc meniuri de post, au dat lovitura în această perioadă. În jurul prânzului, localurile sunt pline de clienţi care cer ciorbe, sărmăluţe de post, ciuperci sote, soia pane sau o simplă porţie de iahnie de fasole cu mămăliguţă.


„Astăzi, majoritatea felurilor de mâncare pe care le-au solicitat băcăuanii au fost de post. De dimineaţă, bucătarul a gătit zece kilograme de fasole şi a servit, până la ora 13.00, 30 de porţii“, ne-a spus Maria Oprea, administratorul unui restaurant din oraş.


Meniul de frupt,
mai scump cu trei lei


Pentru a-şi ademeni clienţii, patronii localurilor gen „împinge tava“ practică preţuri mici. Un meniu costă 12 lei şi de aceşti bani serveşti două feluri de mâncare şi desertul. „O porţie de sărmăluţe de post cu mămăliguţă costă 8 lei, iar ciupercile sote sunt 7 lei. O porţie de iahnie de fasole costă 5 lei“, ne-a mai explicat Maria Oprea. Băcăuanii spun că le este comod în timpul serviciului să mănânce la restaurant, pentru că mâncarea este gustoasă şi proaspătă.

Pentru că sunt presată de timp din cauza serviciului, prefer săiau prânzul la restaurant. E foarte ieftin şi preparatele sunt foarte gustoase.Toţi colegii mei fac la fel“, a precizat Ioana Vacaru, o băcăuancă care obişnuieşte să meargă la restaurantul de pe strada Mihai Viteazu.
Patronii restaurantelor oferă în continuare şi meniuri de frupt, care costă 15 lei.

Am ieftinit meniul de post pentru că şi alimentele folosite costă mai puţin. Lumea se orientează şi după bani“, a menţionat Andrei Zaharia, administratorul unui local. Fie că fac economie sau nu, mulţi băcăuani afirmă că mâncarea făcută în cantităţi mari este mult mai gustoasă. „Prefer mâncarea la restaurant pentru că e mult mai gustoasă. Decât să-mi iau de acasă în caserole diferite alimente uscate, prefer o masă caldă, gătită de bucătari. E mult mai bună“, ne-a spus Marian Stroie.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite