Bacău: Patronii vor să învingă criza cu bani europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câteva zeci de firme mici au depus proiecte pentru finanţări

Oamenii de afaceri pot obţine prin Oficiul pentru IMM-uri sume care pot ajunge până la 1,5 milioane de euro.

Agenţii economici băcăuani au luat cu asalt Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii (OTIMM) Bacău. La numai o săptămână de la lansarea oficială a proiectelor cu finanţare europeană au fost depuse zeci de dosare prin care se solicită fonduri nerambursabile pentru realizarea de investiţii în domeniul contrucţiilor şi pentru achiziţionarea de utilaje.

Domeniile care pot beneficia de finanţare sunt şi industria extractivă, prelucrătoare, distribuţia apei, salubritate şi de gestionare a deşeurilor. Pentru investiţii mari au depus proiecte trei firme de construcţii, care solicită în total 1,6 milioane de euro.  În ceea ce priveşte investiţiile mici şi-au depus dosarul 21 de firme, care doresc să obţină 4,6 milioane de euro. „Programul este o oportunitate pentru firma noastră, care se află în curs de dezvoltare. Banii ne vor ajuta să achiziţionăm utilaje şi să ne îmbunătăţim calitatea serviciilor”, ne-a declarat Eugen Ichim, economist la o firmă de construcţii.
Reprezentanţii OTIMM sunt convinşi că numărul cererilor va creşte în lunile următoare.

„În perioada de criză aceşti bani sunt un colac de salvare pentru agenţii economici. Numărul solicitărilor pentru obţinerea de fonduri nerambursabile va creşte până la încheierea programului”, ne-a spus Vasile Mircea, şef birou OTIMM Bacău.

Până când se depun proiecte

Pentru depunerea de solicitări pentru investiţii mici, de până la 250.000 de euro, nu există încă un termen limită. În schimb, pentru obţinerea de fonduri pentru investiţii mari, de până la 1.500.000 de euro, termenul limită de depunere a dosarelor este luna octombrie a acestui an.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite