Bacău: Patriarhul Daniel a vizitat Catedrala ”Înălțarea Domnului” (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Patriarhul Daniel a vizitat Catedrala ”Înălțarea Domnului” (GALERIE FOTO)
Bacău: Patriarhul Daniel a vizitat Catedrala ”Înălțarea Domnului” (GALERIE FOTO)

Cu prilejul acestei vizite, autoritățile județului i-au decernat Preafericitului Părinte Daniel titlul de cetățean de onoare a județului

Peste o sută de preoți din județul Bacău și mii de credincioși l-au întâmpinat în această dupa-amiază în jurul orei 16.00 pe Preafericitul Patriarh Daniel la Catedrala ”Înălțarea Domnului”.

 Părintele Bisericii Ortodoxe Române a venit în vizită la Bacău, în drumul său spre București, pentru a oficia o slujbă la cripta Preasfințitului Ioachim Vasluianul, cel care a pus în 1991 piatra de temelie a lăcașului de cult.

Vizita întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Române constituie un eveniment religios important pentru orașul nostru. Este pentru prima dată când un patriarh face un popas oficial la o biserică ortodoxă în construcție în Bacău, după 1990”, ne-a declarat Constantin Gherasim, purtătorul de cuvânt al Eparhiei Romanului și a Bacăului.

 Prezența Preafericitului Daniel în Bacău a fost legată de manifestările ce au avut loc astăzi și ieri la Roman, cu ocazia ridicării Episcopiei Romanului la rangul de Arhiepiscopie a Romanului și a Bacăului. În cadrul  eveniment ului de astăzi autoritățile băcăuane i-au decernat Patriarhului Daniel titlul de cetățean de onoare al județului.

La slujba oficiată de Patriarhul Daniel au asistat mii de credincioși.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite