Pârtie, cu bani de la Consiliul Județean și UE, la Slănic Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un versant din inima staţiunii va fi defrişat pentru a face loc pârtiei de schi
Un versant din inima staţiunii va fi defrişat pentru a face loc pârtiei de schi

Singurul culoar pentru schiori din judeţ va fi amenajat în staţiunea de munte. Contractul de finanţare va fi semnat astăzi.

Staţiunea Slănic Moldova îşi va îmbunătăţi oferta turistică din 2012, când ar trebui să fie dată în funcţiune prima pârtie de schi din judeţ. Contractul de finanţare între Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE), Consiliul Judeţean Bacău şi Primăria Slănic Moldova a fost semnat ieri.

Defrişările încep la primăvară

„Este un moment important pentru noi, care va aduce un plus staţiunii, dar şi multe locuri de muncă. Valoarea totală a finanţării este de 5,8 milioane de euro, din care două milioane sunt fonduri UE. Restul îi vom asigura noi şi Consiliul Judeţean“, a declarat primarul Adrian Şerban, din Slănic Moldova. Pârtia va avea o suprafaţă totală de peste 7,2 hectare. În primăvară va fi defrişată pădurea şi vor începe amenajările.

„Terenul se află chiar în staţiune, pe unul din versanţii împăduriţi. Vrem ca această pârtie să fie una comercială, care să aducă venituri în plus la bugetul local. Vor fi amenajate tunuri de zăpadă, instalaţii nocturne, telescaun şi tot ce trebuie pentru ca turiştii să se simtă foarte bine“, a mai spus Şerban.

Autorităţile speră ca până în iarna anului viitor investiţia să fie gata şi să aducă profit. Licitaţiile din cadrul proiectului se vor desfăşura la Consiliul Judeţedean Bacău. „După ce semnăm contractul de finanţare, cât de repede putem, vreau să facem licitaţiile. Sper ca din primăvară să înceapă lucrările“, a spus Dragoş Benea, preşedintele CJ Bacău. Staţiunea băcăuană ar putea cunoaşte o dezvoltare deosebită după implementarea altor proiecte, pentru care se aşteaptă finanţarea. Deputatul Viorel Hrebenciuc a propus, la dezbaterea despre strategia judeţului Bacău, realizarea unei artere care să străpungă muntele, pentru a face legătura cu Braşovul.


„Căutăm soluţii de finanţare pentru această arteră deosebit de importantă pentru deschiderea staţiunii pentru restul ţării“, a mai spus primarul din Slănic Moldova. Preşedintele Consiliului Judeţean are altă părere. „Acest drum, care ar lega de Oituz staţiunea, este foarte scump, aproximativ 20 de milioane de euro. La care se adaugă întreţinerea. Aceste fonduri ar putea fi folosite pentru drumurile judeţene“, a spus Benea, care administrează o reţea de peste 1.000 de kilometri de drumuri judeţene şi comunale.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite