Păreri împărțite despre evaluarea elevilor în județul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii dau teste de evaluare la toate obiectele
Elevii dau teste de evaluare la toate obiectele

În județul  Bacău, circa 87.000 de elevi din învățământul preuniversitar susțin în această săptămână evaluări după cele zece zile de recapitulare.

Ministerul vrea să le ofere cadrelor didactice o radiografie cu nivelul de pregătire al fiecărui copil, doar că profesorii nu sunt atât de încântați de asta. „Eu sunt împotriva acestei evaluări. Mi se pare pierdere de timp. Sunt două săptămâni în care nu predai nimic, urmează o săptămână de testări și abia apoi intri în programă. După asta să corectez 200 de lucrări. Eu predau la un liceu bun și mediile copiilor îmi arată care este nivelul lor", a spus Viorel Cruceanu, profesor de istorie la Colegiul Național „Vasile Alecsandri" din Bacău.

Nici elevii nu văd rostul testării la toate obiectele. „Nu spun că nu sunt utile, dar trebuia să se susțină doar la obiectele de profil sau la cele care se dau și la Bacalaureat", este de părere Diana Tronariu, elevă.

Singurii care privesc cu ochi buni aceste lucrări sunt părinții. „Este bine pentru că așa, vor nu vor, trebuie să pună mâna pe carte. Au tot repetat la școală și este imposibil să nu le intre ceva în cap", spune Cornelia Anghel, mama unui băiat de clasa a VII-a.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite