Parcuri speciale pentru câinii băcăuanilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Odată cu înfiinţarea acestor spaţii în municipiul Bacău vor apărea şi repartitoare cu pungi biodegradabile pentru aruncarea dejecţiilor.

Consilierii locali au votat să fie amenajate trei zone în care proprietarii de animale să îşi lase câinii la joacă fără teama că ar mai putea muşca pe cineva sau că afectează spaţiul public verde.

Astfel, în Parcul Cancicov, în Parcul Catedralei şi în cel situat în Cartierul Nord vor fi amenajate spaţii destinate plimbării, relaxării şi jocului animalelor de companie pe suprafeţe cuprinse între 150 şi 500 de metri pătraţi. Locurile vor fi îngrădite şi pavate cu pietriş şi iarbă, iar în interior vor fi dotate cu căţărători, rampe de urcare şi coborâre, săritori cu anvelope şi obstacole în formă de X.

„Astfel de parcuri sunt în toate oraşele europene“

Zonele vor fi semnalizate prin plăcuţe inscripţionate, din care să rezulte destinaţia locului şi vor fi utilate cu repartitoare de pungi biodegradabile pentru murdăriile produse de animale.

„Aceste spaţii sunt amenajate în multe oraşe din Europa. Am văzut astfel de zone în Franţa, dar şi în România, la Timişoara, unde sunt peste 30 de spaţii de acest fel. Prin înfiinţarea acestor părculeţe sperăm să venim în sprijinul băcăuanilor care se plâng de numărul mare de câini care lasă mizerie pe stradă“, a spus Gabriel Axinte, consilier local şi unul dintre iniţiatorii proiectului. Mai mult, consilierii locali au votat ca, în cursul anului 2011, în mai multe locaţii ale municipiului să fie montate coşuri colectoare în care cei care au animale de companie să poată arunca dejecţiile acestora.

„Cei mai periculoşi sunt câinii comunitari“

Măsura adoptată de consilierii locali nu este însă pe placul tuturor băcăuanilor. Chiar dacă toţi recunosc că este un pas înainte pentru creşterea gradului de civilizaţie în oraş, mulţi dintre ei cred că măsura nu le va aduce şi siguranţa mult dorită.

„Cei mai periculoşi câini sunt cei comunitari, nu cei de companie. În afară de faptul că va fi mai multă curăţenie, nu se schimbă nimic. Vom merge în continuare pe stradă cu teama că vom fi muşcaţi în orice moment de un câine comunitar“, a spus Ioan Asandei, un băcăuan de 42 de ani. Consilierii urmează să calculeze cât îi costă înfiinţarea parcurilor pentru câini.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite