Parcări eco pentru şoferii băcăuani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Investiţia va mări numărul total al locurilor de parcare din oraș cu aproape 500, iar lucrările vor începe în această toamnă.

Şoferii din Bacău vor mai avea 500 de locuri de parcare până la sfârşitul acestui an. Edilii au decis să amenajeze 22 de parcări de tip ecologic în 20 de zone ale oraşului. Decizia a fost motivată de avantajele care le aduc acestea asupra mediului. „Principala lor calitate este aceea că permit regenerarea, în permenenţă, a stratului verde, cu consecinţe benefice asupra mediului. Noile parcări ecologice vor fi amenajate în toate cartierele oraşului, în zonele blocurilor de locuinţe, unde există terenuri libere“, a spus Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

25 de locuri în fiecare parcare

Concret, noile parcări vor fi pavate cu dale care sunt prevăzute cu orificii prin care va creşte iarbă, iar la căldură, temperatura materialului va fi aceeaşi cu cea a solului. Fiecare parcare va avea aproximativ 25 de locuri. De altfel, primele spaţii ecologice au fost deja construite pe strada Petru Rareş, situată în zona centrală a oraşului, iar şoferii şi-au format o impresie despre ele. „Din punct de vedere estetic nu sunt foarte mulţumit. La prima impresie ai senzaţia că este o parcare neîngrijită. Nu mai facem însă mofturi. Bine că au făcut-o. Sper să nu vină să ne ceară bani pentru că ne folosim de ea. Oricum, dacă laşi maşina câteva zile în parcare iarba de sub ea se usucă“, a spus Ioan Timofte, conducător auto.

Şoferii nu sunt convinşi nici de avantajele pe care le aduce acest nou tip de parcare asupra mediului. „Ce se întâmplă dacă de la o maşină curge ulei sau alte lichide? Se vor scurge şi vor intra în pământ. Practic, vor polua solul. Dacă era o parcare placată cu dale pline nu mai exista acest pericol“, este de părere Costel Condurache, un alt proprietar de maşină din Bacău. Lucrările la noile parcări vor costa 620.000 de lei.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite