Bacău: Paraşutiştii Batalionului "Smaranda Brăescu" pleacă în Kosovo (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Paraşutiştii Batalionului "Smaranda Brăescu" pleacă în Kosovo (GALERIE FOTO)
Bacău: Paraşutiştii Batalionului "Smaranda Brăescu" pleacă în Kosovo (GALERIE FOTO)

Astăzi, a avut loc ceremonia organizată pentru plecarea unei companii de 86 de paraşutişti români într-o misiune de menţinere a păcii în Kosovo.

Ceremonia organizată de Batalionul "Smaranda Brăescu" din Bacău a avut loc, în prezenţa unui secretar de stat în Ministerul Apărării, a prefectului de Bacău şi a reprezentanţilor unităţilor militare din Garnizoana Bacău. După apelul solemn al militarilor, intonarea imnului de stat şi o slujbă religioasă au urmat discursurile ţinute de oficialităţi şi de comandantul Detaşamentului de paraşutişti, maiorul Constantin Caliniciuc.


Avem o stare de spirit foarte bună şi suntem hotărâţi să ne acomodăm rapid în teatrul de operaţii şi să trecem la îndeplinirea misiunilor ordonate. Am convingerea că ne vom situa la nivelul celor mai înalte exigenţe şi că vom reveni în ţară cu satisfacţia misiunii îndeplinite”, a spus maiorul Constantin Caliniciuc.


După o defilare prin faţa celor câteva sute de spectatori, majoritatea rude şi prieteni ai militarilor, a venit momentul cel mai aşteptat de cei prezenţi: timp de câteva minute, familiile i-au văzut de aproape pe cei de care se despart pentru şase luni, le-au urat „Drum bun” şi s-au bucurat de câteva clipe împreună.


O lacrimă ştearsă pe furiş, un sărut „furat” între două flashuri indiscrete ale fotoreporterilor, un gest tandru sau pur şi simplu priviri ori gânduri, toate au făcut minutele petrecute de militari cu familiile să pară doar câteva fracţiuni de secundă. Semnalul de regrupare a venit, iar 86 de familii s-au văzut în faţa a şase luni dificile, în care se vor gândi la soţii, taţii, iubiţii, fraţii sau prietenii care reprezintă România în Kosovo.


Militarii şi-au rupt din minutele preţioase petrecute cu familiile ca să spună şi presei cum văd perioada care va urma. „Ne-am pregătit suficient timp încât să fim siguri că ne vom face treaba foarte bine în teatrul de operaţii Kosovo. Nu am emoţii”, a declarat lt. Laviniu Silaghi. „Misiunile nu ne vor pune în dificultate, deoarece ne-am pregătit pentru orice situaţie”, a spus şi soldatul Ioan Bertea.


Ceremonialul de plecare a paraşutiştilor români în Kosovo s-a încheiat cu urările de succes ale celor prezenţi. Militarii Batalionului „Smaranda Brăescu” din Bacău vor pleca pe 29 august, cu un avion C 130 Hercules.     

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite