Bacău: Preotul care a murit în drum spre Sfânta Parascheva, plâns de enoriaşi(UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Preotul care a murit în drum spre Sfânta Parascheva, plâns de enoriaşi(UPDATE)
Bacău: Preotul care a murit în drum spre Sfânta Parascheva, plâns de enoriaşi(UPDATE)

Un preot din Bacău care mergea la moaștele Sfintei Parascheva a murit într-un accident de circulație. În același eveniment rutier și-a pierdut viața și pasagerul din  dreapta șoferului.  Nenorocirea a fost provocată de un tânăr de 21 de ani care abia intrase în posesia permisului de conducere.

Iancu Petrescu (40 de ani) era preot în localitatea Lehancea, județul Bacău. Luni dimineața, părintele a plecat spre Iași, intenția sa fiind să se închine la moaștele Sfintei Parascheva. Petrescu a fost însoțit și de Aurica Podaru (59 de ani), mama unui alt preot băcăuan.

 ”Și-a luat rămas bun de la multă lume. Ne-a spus că se duce să se roage la moaștele Sfintei și era tare bucuros că îl ajută Dumnezeu să meargă la Iași”, ne-a mărturisit Maria Leca, una dintre localnicele din Lehancea. Din păcate pentru pelerinii băcăuani, drumul lor s-a sfîrșit în județul Vaslui, lângă localitatea Zorleni. Aici, autoturismul condus de Iulian Pistol (21 de ani), care obținuse recent permisul de conducere, s-a izbit violent în mașina preotului băcăuan.

Iancu Petrescu a murit imediat, la fel și pasagera din dreapta sa. Vestea accidentului din Vaslui a ajuns imediat în parohia unde slujea preotul decedat. ”Nu pot să cred că a avut o asemenea moarte. Era un om tare bun, săritor și sufletist. Pentru orice necaz, avea o vorbă bună și un sfat de nădejde.  Săracul de el, că grea moarte a avut”, spune cu lacrimi în ochi Elena Palade, una dintre sătence.  Iancu Petrescu era căsătorit, dar nu avea copii.

Era preot de 9 ani. A avut o activitate frumoasă și a fost tare apreciat”, a declarat și preotul Constantin Gherasim, de la Protopopiatul Bacău. Autorul accidentului va fi cercetat pentru ucidere din culpă.            

  MAI CITIȚI:

Un preot băcăuan și-a pierdut viața în drum spre Iași

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite