Bacău: Crima de pe strada Panselelor va rămâne nepedepsită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Crima de pe strada Panselelor va rămâne nepedepsită
Bacău: Crima de pe strada Panselelor va rămâne nepedepsită

Tânărul care şi-a ucis fosta prietenă cu 20 de lovituri de cuţit a murit ieri dimineaţă la spital

Familiile celor doi se pregătesc de înmormântare şi încearcă să treacă peste şocul tragicului eveniment.

Ucigaşul de pe strada Panselelor, Liviu Grădinaru, a murit marţi dimineaţă la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Bacău. Bărbatul de 26 de ani se înjunghiase luni dimineaţă cu acelaşi cuţit cu care şi-a ucis fosta prietenă. În această situaţie, procurorii au închis dosarul.

„Autorul omorului a decedat, iar etapa următoare este necropsia. Soluţia dată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău este, în aceste condiţii, încetarea procesului penal prin decesul făptuitorului. Nu există alţi suspecţi, înscrisul lăsat de el este concludent. La fel şi declaraţiile martorilor, aşadar cazul este închis“, a declarat procurorul Camelia Elisei, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Pentru că şi-a luat viaţa singur, tânărul nu va putea fi înmormântat cu preot, după toate canoanele creştine.Familia Crinei Moraru, tânăra de 25 de ani ucisă luni, pe stradă, cu 20 de lovituri de cuţit, doreşte să păstreze discreţia şi nu face declaraţii.

Două familii în stare de şoc

Cea mai afectată de tragedie a fost sora victimei, care, atunci când a aflat de nenorocire, a avut nevoie de îngrijiri medicale la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului băcăuan. Ea a fost îmbărbătată de mama sa. „Asta e lumea în care trăim, nu mai ştii cum să te aperi. Se poate întâmpla oricând o nenorocire. Putem doar să ne rugăm la Dumnezeu. Despre bărbatul ăla ştiu că era gelos, nu suporta gândul despărţirii. Părea totuşi liniştit, faţă de mine nu a avut gesturi care să-l facă să pară periculos. Mai mult mă ocolea. Acum să-i dea Dumnezeu ce merită şi să răspundă în faţa legii, eu personal n-o să-mi fac singură dreptate“, a spus mama tinerei, cu o zi înainte de decesul lui Grădinaru. Acum ambele familii fac pregătiri pentru înmormântare.

Blocul bântuit de crime

Vecinii de pe strada Narciselor din Bacău, unde locuia tânărul, spun că în acelaşi bloc s-a petrecut acum cinci ani o altă crimă. „Tot acolo un bărbat foarte liniştit şi-a omorât soţia şi cei doi copii. S-a întâmplat la câteva etaje mai sus de etajul la care stă familia Grădinaru“, a declarat Antoaneta Popa, vecină a sinucigaşului.

Păcat de ea, că era tânără. Nu cred că putea fi evitat omorul, dacă ucigaşul a fost aşa de hotărât, Vasile Olaru, inginer.

Este îngrozitor să se întâmple aşa ceva în plină zi, pe stradă. Mi se face frică numai când mă gândesc la asta, Adela Nemeţeanu, confecţioneră

Mai cititi:

Detalii despre crima

Criminalul a murit pe patul de spital

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite