PORTRET Băcăuanca Miruna Oprea, Hannah Montana de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A câştigat peste 100 de premii naţionale şi internaţionale după ce a cucerit publicul cu piesa „Nu mi-e frică de Bau-Bau“.

Când avea cinci ani, educatoarea Elena Nistor i-a remarcat vocea, în timp ce Miruna cânta la grădiniţă. „Cântam cu două fete o piesă pe care tocmai o auzisem la radio. Educatoarea a vorbit cu părinţii pe care i-a sfătuit să ia legătura cu un profesor de muzică, deoarece a considerat că am o voce deosebită“, a povestit Miruna. Micuţa oneşteancă a luat primele lecţii în materie muzicală de la profesorul Iulian Munteanu şi, după un an, participa deja la Festivalul Internaţional TI AMO, care se organizează la Oneşti.


Festivaluri în toată lumea


Aici a fost desemnată să participe ca reprezentantă a României la cea mai importantă manifestare muzicală pentru copii din Europa, Festivalul Zecchino d’Oro, de la Bologna, Italia. „Am fost primul copil care a reprezentat ţara la acest festival, unde mi s-a acordat premiul special. De acolo m-am întors cu gândul să fac muzică“, a spus Miruna Codruţa. În 2002 a devenit cunoscută şi publicului din România. Piesa „Nu mi-e frică de Bau-Bau“, pe muzica Gabrielei Sauciuc Cicone şi pe textul lui Marian Stere, ajunge imediat în topul preferinţelor copiilor. Cu această piesă a urcat pe podium la Festivalul Mamaia Copiilor, când avea doar 7 ani.


Vocea Mirunei a fost apreciată şi la alte concursuri. La 9 ani a luat primul loc la Festivalul TI AMO şi un an mai tâzriu, locul 2 la Festivalul Internaţional „Golden Cross“, care s-a desfăşurat în Malta. În 2008 a obţinut locul patru la Festivalul Internaţional al Nilului, de la Cairo, Egipt. În acelaşi an a urcat pe scenă, ca invitată, şi la Festivalul Internaţional Lolipopfest de la Istambul. Miruna Codruţa se mândreşte însă cu distincţia primită pentru o piesă, în calitate de compozitor şi textier.

„În noiembrie 2008 am primit premiul UNICEF, în calitate de compozitor şi textier, pentru melodia «Lo più te fa noi», în cadrul Festivalului Internaţional Zecchino d’Oro, la Bologna“, a mai spus Miruna Oprea. Tânăra oneşteancă a fost declarată câştigătoarea concursului de muzică „Fii o vedeta Disney Channel“, organizat de compania Disney şi inspirat din serialul de succes pentru adolescenţi, „Hannah Montana“.

În Londra, la concert Hannah Montana


Adolescenta a fost răsplătită cu un bilet la concertul de la Londra al idolului său, Hannah Montana. „A fost un concert incredibil. Au fost două ore de spectacol, de muzică, lumini şi coregrafie. Un show adevărat!“, a rememorat Miruna. În urmă cu un an a fost laureată cu o altă distincţie importantă, „Premio della Pace“, acordat de Zenovia Elisei, vicepreşedinte World Association of Festivals and Artist (WAFA).


De când a intrat la liceu, Miruna spune că s-a concentrat mai mult pe învăţat. A avut însă timp şi pentru a filma un videoclip. „În ultimul an m-am concentrat mai mult pe şcoală. Totuşi, am filmat varianta românească a cântecului «I Wouldn’t Change a Thing» de pe coloana sonoră a filmului «Camp Rock 2-The Final Jam». În plus, Disney a realizat un videoclip special pentru această versiune românească“, a adăugat Miruna.

întrebări şi răspunsuri
Te-ai gândit ce vrei să faci în carieră?
Mă gândesc şi mă răzgândesc. Nu mă voi baza doar pe muzică în viaţă. Vreau să fac Conservatorul, deoarece doar aşa poţi învăţa ştiinţa muzicii. Totuşi, îmi doresc o carieră profesională mai profundă, în medicină, eventual chirurgie plastică.
În muzică, spre ce gen te îndrepţi?
Studiez de opt ani pianul. Vreau să ajung cunoscută şi să cânt alte genuri de muzică decât cel pentru copii. Mă atrag blues-ul şi jazz-ul. Cred că voi încerca muzica pe care o cântă Alicia Keys. Oricum, îmi doresc să fiu cât mai sus.

ce-i place
Îi plac pastele şi ciocolata. Agreează oamenii sinceri, dezinvolţi şi amuzanţi. Îi place turcoazul. Iubeşte muzica jazz, dar ascultă şi Metallica sau Nirvana.

ce nu-i place
Neseriozitatea, dezordinea în idei şi fapte. „Nu-mi place galbenul sau să mă îmbrac în negru. Nu suport pizza încărcată şi mâncărurile bogate“, spune tânăra.

profil
născută. 25 mai 1995, oraşul Oneşti, judeţul Bacău.
studii. Este elevă în clasa a X-a, Colegiul Naţional „Dimitrie Cantemir“ din Oneşti.
familie. Este singură la părinţi.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite