Orașul Nadiei Comăneci, condus de un edil fără Bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oneșteanul Laurențiu Neghină (UNPR), 36 de ani, a fost surpriza alegerilor de pe 10 iunie din județul Bacău. Cu un număr de peste 8.500 de voturi, adică aproape 40% dintre alegători, Neghină l-a depășit pe Emil Lemnaru, fostul primar, care a condus orașul natal al Nadiei Comăneci timp de 18 ani.

Neghină, figură obscură până în urmă cu doi ani, cunoscut doar ca un om de afaceri din zonă, a ajuns în atenția opiniei publice după ce a fost inculpat în dosarul "Șpagă la Bac" de la Liceul "Alexandru Vlahuță" de la Podu Turcului. Concret, omul a încercat să-și cumpere examenul de Bacalaureat, cu suma de 2.000 de lei. Procurorii au intrat pe fir și Neghină, alături de alți 80 de absolvenți de liceu au fost anchetați într-un dosar sub acuzația de cumpărare de influență.

După corectarea tezelor de Bacalaureat, două dintre notele sale erau sub cinci. Este vorba despre matematică, unde a obținut nota 2 și biologie unde comisia de examinare i-a acordat nota 3.50. După mai bine de un an, instanța Tribunalului Bacău i-a dat lui Neghină o pedeapsă de opt luni cu suspendare.

Votanți cumpărați cu un Logan și cu jacuzzi

Campania electorală susținută de Neghină  pentru Primăria Onești a fost una plină de cadouri și promisiuni. Prin propriul ONG, el a organizat înainte de alegeri tot felul de concursuri și tombole unde câștigurile erau impresionante.

O Dacia Logan, un jacuzzi, două mașini de spălat, două frigidere, două televizoare, cinci biciclete, zece birouri de calculator și 100 de alte premii surpriză. Condiția era ca participanții să aibă drept de vot, iar validarea câștigătorulul a fost făcută doar cu buletinul de identitate în mână, pe care să se regăsească ștampila de vot. Extragerea a fost făcută luni, 11 iunie. 

panou

Ba mai mult, în vinerea dinaintea alegerilor, Neghină a organizat un marș prin centrul orașului, la care au participat mai bine de 200 de persoane, majoritatea tineri. Oamenii au mărșăluit cu steaguri și meshuri pe care se aflau chipul lui Laurențiu Neghină. Pe lângă aceasta, în mai toate curțile din cartirele Slobozia Nouă, Slobozia Veche și în Cartierul Catolic, se aflau meshuri lungi de 3,4 metri cu chipul său. 

"Eu nu am dat șpagă, am sponsorizat doar liceul"

La doar doi ani de când DNA a pătruns în Liceul "Alexandru Vlahuță" și i-a percheziționat atât pe elevi, cât și pe profesori, deoarece examenul fusese fraudat, Laurențiu Negină afirmă că are și studii superioare, iar la Bacalaureat nu a dat mită, ci era doar o simplă sponsorizare. "Eu nu am dat șpagă, ci am sponsorizat doar liceul unde am învățat. Ca om de afaceri pot face acest lucru", a declarat Neghină. "Da, am studii superioare, dar nu vă pot spune specialitatea. Veniți la Onești și vă arăt diploma!", a mai afirmat actualul edil al municipiului Onești.

"Neghină e un om de încredere!"

Adrian Mironescu, președintele organizației județene UNPR, afirmă că Neghină este un om de încredere care nu a încălcat niciodată vreo lege. "Eu am încredere în acest om, chiar dacă se spune că nu are diplomă de bacalaureat. E un tânăr muncitor care știe ce vrea. Nu știu cât de mult contează această diplomă.  Are alte calități!", a declarat Mironescu.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite