Bacău: Operaţie din Moineşti, difuzată la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Spitalul Municipal din Moineşti va stabili astăzi, la ora 17.30, prima legătură video cu Spitalul European „Georges Pompidou“ din Paris. Cele două unităţi medicale au semnat un protocol de

Spitalul Municipal din Moineşti va stabili astăzi, la ora 17.30, prima legătură video cu Spitalul European „Georges Pompidou“ din Paris. Cele două unităţi medicale au semnat un protocol de colaborare  potrivit căruia vor putea fi urmărite în direct intervenţiile chirurgicale, se vor face schimburi de idei şi de informaţii.


Fonduri europene pentru aparatură modernă


Am luat toate măsurile tehnice ca transmisia să se desfăşoare fără cusur. La prima legătură în direct cu partenerii francezi se vor stabili detaliile legate de colaborarea noastră. Apoi, se va face un schimb de ecografii pentru a ne da seama de fidelitatea legăturii video“, ne-a declarat doctorul Adrian Cotârleţ, managerul spitalului din Moineşti. 
Acesta mai spune că între cele două spitale se va încheia un proiect de anvergură privind colaborarea pe toate planurile. De asemenea, managerul spitalului moineştean intenţionează să acceseze şi fonduri europene pentru achiziţionarea de echipamente ultramoderne.


Gazdă pentru
congresul chirurgilor


Oricum, în momentul de faţă spitalul din Moineşti este modernizat aproape în totalitate. Acest lucru ne-a permis să câştigăm competiţia pentru găzduirea celui de-al VI-lea Congres Naţional al Asociaţiei Române de Chirurgie Endoscopică“, se mândreşte doctorul Cotârleţ.


Deşi a avut concurenţă puternică, precum spitalele din Sibiu, Oradea şi Craiova, unitatea  din Moineşti a câştigat detaşat. Congresul se va desfăşura în septembrie 2011 şi sunt aşteptaţi peste 1.000 de chirurgi din ţară şi de peste hotare. Oaspeţii vor fi cazaţi în staţiunea Slănic Moldova.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite