Onoruri militare, flori și lacrimi pentru pilotul decedat la manșa avionului FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Onoruri militare pentru comandorul băcăuan
Onoruri militare pentru comandorul băcăuan

Comandorul Petru Lazăr, șeful piloților de încercare de la Aerostar Bacău a fost condus pe ultimul drum de familie, prieteni și zeci de piloți veniți din toate colțurile țării. 

Slujba religioasă o fost oficiată la Biserica "Sfinții Apostoli Petru și Pavel", lăcaș de cult unde familia pilotului a donat bani pentru refacerea picturii murale, de către un sobor format din nouă preoți. A fost înhumat la Cimitirul Militar din municipiul Bacău, alături de soția sa Victoria, decedată în urmă cu trei ani. Piloți veniți din toate colţurile ţării, fost colegi de zbor cu comandorul Lazăr, au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Sute de flori aruncate din cer

Șapte avioane la manșa cărora s-au aflat camarazii lui Petru Lazăr au zburat deasupra criptei unde își va găsi odihna comandorul băcăuan și sute de flori au fost aruncate din cer. Toți piloții care au venit la funerariile comandorului afirmă că Petru Lazăr a fost pentru ei un adevărat maestru, un profesor de la care au avut ce să învețe. În plus, cei șapte piloți care au zburat miercuri după-amiază deasupra trupului neînsuflețit al lui Petru Lazăr afirmă că a fost pentru ei cel mai grea "misiune" din viața lor.

Zbor în onoarea pilotului

Click pe colaj pentru fotogalerie

"Când îți iei la revedere de la cineva, e greu. Zborul în sine, pentru noi zburătorii nu e niciodată greu. Momentele astea, ca cel de acum, pentru noi sunt momente nu grele, ci foarte grele. El a fost unul dintre cei mai buni zburători ai României.  Zburător de avioane ușoare,  avioane cu reacție, Yak- 52 și multe altele. Am avut azi parte de cel mai greu zbor din viața mea", a spus plin de tristețe Gică Pascariu, pilot băcăuan care  s-a aflat la manșa unui avion care a zburat deasupra mormântului comandorului Lazăr.

"Sufletul său s-a despărțit de trup, sus în cer"

Preotul militar Ioan Roncea afirmă că în urmă cu mai mulți ani a zburat alături de Petru Lazăr deasupra Bacăului. "Nu voi uita niciodată acea zi. Mi-o amintesc perfect și acum. Țin minte și cum era el îmbrăcat. Cu un combinezon albastru. Era mereu vesel și vorbea cu toată lumea. El a iubit enorm de mult înălțimea și zborul. Sunt convins că sufletul său s-a despărțit de trup, sus în cer", a afirmat Ioan Roncea, unul dintre preoții care au slujit la înmormântarea pilotului băcăuan.

Sâmbătă, cu o zi înaintea accidentului aviatic, comandorul Lazăr a făcut pe cer o adevărată demostrație de curaj. A participat la mitingul aviatic organizat cu ocazia sărbătoririi a 100 de ani de la înființarea Școlii Militare de Aviație "Aurel Vlaicu" de la Bobocu.  El s-a prăbușit cu avionul în aceeași zonă în care unde a murit la 13 septembrie 1913 Aurel Vlaicu, când a încercat să treacă munții Carpați.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite