Oneștiul, primul oraș digital din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oneștenii se vor bucura de internet de mare viteză
Oneștenii se vor bucura de internet de mare viteză

Oneștiul a fost trecut de ieri pe harta  orașelor care au de acum încolo acces la servicii de Internet de bandă largă şi servicii de telefonie de ultimă generaţie.

Valerian Vreme, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale a lansat ieri în orașul de pe Trotuș primul serviciu broadband de tip WiMax din Moldova.

Concret, oamenii de afaceri și locuitorii care își desfășoară activiatea sau locuiesc pe o rază de 50 de kilometri de Onești vor putea folosi Internetul și telefonul fix prin conexiune de tip wireless.

Serviciul este oferit de firma Radiocom, marcă înregistrată a Societății Naționale de Radiocomunicații, iar în lunile decembrie și ianuarie va fi oferit gratis tuturor oneștenilor dornici să-l testeze.

"Nu pot spune în acest moment cât a costat investiția pentru orașul Onești. Vom trage linie abia după ce vom introduce acest sistem în toată țara. Suntem o companie de stat dar abonamentele nu vor fi mai ieftine decât cele practicate de concurență", a declarat Cristian Nițu, Președintele Radiocom.

Municipiul Bacău mai așteaptă încă un an

Chiar dacă Oneștiul a fost primul Oraș din Moldova care are acces la acest nou serviciu, ministrul Comunicațiilor a promis că, cel târziu anul viitor, el va fi introdus și în municipiul Bacău.

"De acest sistem vor beneficia în următorii doi ani toate instituţiilor publice din țară. Va fi adus astfel un plus de calitate în deciziile pe care le vor lua atât cetăţenii cât şi mediul de afaceri", a spus Valerian Vreme.

Costurile vor fi în final cele care vor decide dacă statul român va obține sau nu un succes de piață cu acest nou serviciu. Cel mai ieftin abonament este de 9 euro pe lună în timp ce la polul opus se situează abonamentul de 99 de euro.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite