Oneștenii acuzați de trafic de persoane au fost trimiși în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vivian Oancea a rămas singur în arestul IPJ
Vivian Oancea a rămas singur în arestul IPJ

Vivian Oancea rămâne în arest, dar fiul său, Michael Oancea va fi cercetat în stare de libertate. Ei sunt acuzați de trafic de persoane.

Vivian Oancea (46 de ani) și Michael Oancea (23 de ani) au fost trimiși în judecată de Parchetul Tribunalului Bacău, după ce în ultimile două luni ei au stat în arestul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Bacău. Ei sunt acuzați de trafic de persoane, deoarece au adus cinci cetățeni din Bangladesh pentru a lucra la ferma de ciuperci.

Primul termen va avea loc pe 18 octombrie la Tribunalul Bacău. Magistrații au decis în data de 9 septembrie ca Michael Oancea să fie judecat în stare de libertate. "Instanța a decis că soțul meu nu poate fi eliberat, deoarece acuzația pentru care este trimis în judecată este foarte gravă. Mă bucur că fiul meu va fi judecat în stare de libertate", a spus Elena Oancea.

Anterior, soția lui Vivian Oancea a reclamat faptul că fiul său, acuzat de complicitate la trafic dee persoane, deoarece a transportat asiaticii, stă în condiții grele în arestul IPJ Bacău, în celulă cu persoane acuzate de tentativă de omor și viol.

Omul de afaceri oneștean Vivian Oancea a efectuat în urmă cu un an o vizită în India, la New Delhi, unde a contactat o firmă care recruta forță de muncă din Bangladesh. A obținut viză pentru cinci persoane, dar discuțiile vizau aducerea unui număr mult mai mare. Doar patru dintre ei au ajuns la Onești, iar după expirarea vizei de ședere, cei doi inculpați i-au convins pe asiatici să mai rămână. Potrivit dosarului, asiaticii nu au fost plătiți și fost induși în eroare prin promisiuni. În perioada Paștelui, aceștia au plecat brusc din apartamentul lui Vivian Oancea și au denunțat întreaga situație.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite