Ofițer de poliție trimis în judecată de DNA Bacău pentru trafic de influență

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristian Ionel Şerban, poliţist la secţia 10 din Capitală, a obţinut daune morale de 2.000.000 de lei
Cristian Ionel Şerban, poliţist la secţia 10 din Capitală, a obţinut daune morale de 2.000.000 de lei

Comisarul șef Miluță Vrânceanu, șeful secției de poliție rurală Roznov este acuzat de procurorii anticorupție că ar fi pretins și primit de la un candidat la examenul pentru permisul auto suma de 600 de euro. În același dosar, mama polițistului este acuzată de complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Procurorii din cadrul DNA, Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Miluță Vrânceanu în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi Maria Pâncescu, mama inculpatului, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că în cursul anului 2011, inculpatul Vrânceanu Miluţă, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară în cadrul I.P.J. Neamţ, a pretins şi primit în mod injust, în două tranşe, de la o persoană care dorea să obţină permisul de conducere, suma totală de 600 de euro.

„Inculpatul a pretins şi primit aceşti bani lăsând să se creadă că are influenţă pe lângă examinatori din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Vehicule Neamţ şi că îi poate determina să favorizeze persoana respectivă la promovarea probei practice a examenului de obţinere a permisului de conducere, în condiţiile în care candidatul fusese respins la această probă de 5 ori", se arată în comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Procurorii mai spun că în demersul său, inculpatul a fost sprijinit de mama sa, Pâncescu Maria care a intermediat remiterea sumei de bani.

La instrumentarea dosarului, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Neamţ.
Dosarul a fost înaintat spre judecare la Curtea de Apel Bacău.

Rămâi pe bacau.adevarul.ro pentru ultimele ştiri din judeţ.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite