Bacău: Ofertă mică de joburi pentru absolvenţii de facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Ofertă mică de joburi pentru absolvenţii de facultate
Bacău: Ofertă mică de joburi pentru absolvenţii de facultate

600 de tineri băcăuani au participat la cel mai important târg de joburi din oraş

Din cele 700 de posturi puse la „bătaie“ de angajatori, doar zece s-au adresat şomerilor cu studii superioare.

Aproape 600 de tineri din municipiul Bacău s-au grăbit ieri să-şi depună CV-ul la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“. Desfăşurat în incinta Muzeului Judeţean de Istorie „Iulian Antonescu“, evenimentul nu a prezentat interes decât pentru 75 de agenţi economici din judeţ, dintr-un total de peste 350 contactaţi de către organizatori.


Acelaşi dezinteres s-a manifestat şi în rândul tinerilor absolvenţi. Faţă de anul trecut, prezenţa a fost cu aproape 25% mai mică. Chiar dacă tinerii au avut de ales din peste 700 de locuri de muncă puse la bătaie de angajatori, ei s-au arătat dezamăgiţi din cauza numărului mic de posturi vacante pentru absolvenţii cu studii superioare.


10 oferte pentru
studii superioare


Mi-am dat seama că am venit degeaba. Eu am terminat Facultatea de Biologie şi nu au nicio ofertă pe domeniul meu. Probabil că o să mă orientez spre un post de vânzătoare pentru că am nevoie de un serviciu“, ne-a declarat Mihaela Neacşu, o tânără aflată în căutarea unui loc de muncă. Reprezentanţii Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) au recunoscut deschis acest aspect însă au „pasat“ vina asupra crizei locurilor de muncă din acest an.

Cele mai multe oferte au fost pentru absolvenţii şcolilor de arte şi meserii şi a şcolilor postliceale. Din păcate, pentru cei cu studii superioare nu au fost decât zece oferte“, a precizat Octavian Ţicău, şeful Serviciului Programe de Ocupare din cadrul AJOFM Bacău. Singurii care s-au arătat ceva mai încrezători în obţinerea unui loc de muncă au fost absolvenţii şcolilor de arte şi meserii.


Ofertă bogată pentru şcolile de arte şi meserii


Calificări în meserii precum zidar, dulgher, zugrav, brutar, fierar betonist sau instalator sanitar au fost cele mai căutate de către angajatorii prezenţi la „Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi“. „Fac un curs de dulgher. Am venit să văd care sunt ofertele şi chiar mi-am depus trei CV-uri. Sper ca măcar unul dintre angajatori să mă contacteze“, ne-a spus plin de speranţe Dragoş Tănăilă, unul dintre tinerii prezenţi la eveniment.

Facilități pentru angajatori  


Angajatorilor li s-au oferit facilităţi dacă cooptează absolvenţi din promoţia 2008/2009. „Pentru absolvenţii şcolilor de arte şi meserii suma oferită angajatorilor este de 500 de lei lunar, timp de un an de zile. Pentru absolvenţii de liceu se acordă 600 de lei, iar pentru cei cu studii superioare aproape 900 de lei“, a precizat Octavian Ţicău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite