O spargere pe zi în municipiul Bacău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furturile din locuințe îi pun în dificultate pe polițiștii băcăuani. Numai în municipiul Bacău au avut loc, în prima jumătate a anului, 170 de astfel de infracțiuni, cu o medie de aproape una pe zi.

Alte 230 de spargeri au avut loc în celelalte localități ale județului. În afara Bacăului, cele mai multe spargeri s-au înregistrat în Onești (46) și Moinești (20).

Doar în jumătate din cazuri autorii au fost identificați, iar prejudiciul, recuperat parțial sau total. 190 de hoți au fost trimiși în judecată. Conducerea Poliției băcăuane a precizat că polițiștii vor acorda mai multă atenție acestui tip de furt, mai ales că hoții s-au specializat în ultimul timp și acționează organizat, în grupuri bine structurate.

De cele mai multe ori, autoturismele folosite în timpul spargerilor de locuințe fie sunt furate și apoi abandonate, fie au numere de înmatriculare false. Nici în mediul rural proprietarii locuințelor nu pot fi mai relaxați, deoarece polițiștii au constatat o creștere a numprului de spargeri și în localitățile rurale. Infracțiunile au loc mai ales ziua, când proprietarii sunt plecați la serviciu sau noaptea, dacă proprietarii sunt plecați în concediu pentru o perioadă mai îndelungată.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite