O fetiță de 12 ani a devenit mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În cursul zilei de ieri, o minora de 12 ani a fost adusă la Spitalul din Onești, unde a născut prematur o fetiță de doar 1,3 kg. Aceasta trăia în concubinaj cu un tânăr de 17 ani în casa părinților ei.

O fată de doar 12 ani a fost adusă ieri la Maternitatea din Onești unde a născut prematur o fețită de 1,3 kg.

În urma verificărilor, polițiștii au constatat că minora, de etnie rromă, locuiește în satul Coțofănești, din comuna cu același nume a județului Bacău împreună cu concubinul de 17 ani și părinții ei.

În cursul zilei de ieri, bebelușul a fost adus la Secția de Neonatologie, la compartimentul de premturi a Spitalului Județean Bacău, pentru a fi atent supravegheat de medici.

"Copilul a fost trasferat ieri la noi fără a fi însoțit de mamă. Fetița nou-născută are 1,3 kg iar medicii sunt rezervați în privința stării sale de sănătate. Ea va fi supravegheată atent în următoarele zile", ne-a declarat Natalia Jicmon, purtător de cuvânt în cadrul Spitalului Județean de Urgență Bacău.

Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului Bacău a demarat o anchetă în acest caz, în urma căreia s-a stabilit că atât minora dar și copilul vor rămâne în sânul familiei.

"În urma anchetei am stabilit că atât minora dar și copilul vor merge înapoi acasă la părinții ei. Bunicii bebelușului și-au exprimat dorința de ai crește pe cei doi. Condițiile în care locuiesc sunt bune. Cu toate, acestea am interzis ca minora să aibă în continuare contact cu prietenul său, pentru ca ea să nu fie abuzată", ne-a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt în cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Bacău.

În prezent, poliția îl caută pe concubinul fetei. "În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor", ne-a declarat Narcisa Butnaru, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bacău.

Dacă va fi găsit vinovat băiatul de 17 ani riscă până la doi ani de închisoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite