O adolescentă din Târgu Ocna a vrut să-și omoare copilul din pântec

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băiețelul se află în afara oricărui pericol.
Băiețelul se află în afara oricărui pericol.

Diana Mușat (17 ani) din Târgul Ocna a fost adusă luni noapte, în stare gravă la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului din Moinești după ce a vrut să-și omoare copilul din pântec. Gravidă în luna a noua, ea și-a provocat cu un cuțit o rană în regiunea stomacului.

"Tânăra a fost adusă la noi cu Ambulanța. Avea o plagă și sângera în regiunea hipogastrică. Imediat s-a constituit o echipă mixtă cu anestezist, chirurgi și ginecologi care au dus fata în sala de operații. Intervenția durat aproximativ două ore jumătate", a explicat Adrian Cotârleț, directorul Spitalului din Moinești.


Medicii au reușit să salveze și adolescenta și băiețelul de 3,7 kilograme, care se află acum în afara oricărui pericol.

Medicul psiholog spune că tânăra și-a recunoscut fapta, motivând că vroia să scape de băiețel pentru a nu afla părinții.

"Pacienta recunoaște că a vrut să-și omoare copilul, care a rezultat în urma unei relații de patru luni cu un tânăr. Ea a spus că nu a vrut să-și păstreze copilul pentru a nu-și periclita poziția socială. Este conștientă că va răspunde în fața legii", ne-a declarat Ecaterina Andrei, psihologul Spitalului din Moinesti.

Direcția pentru Protecția Copilului Bacău a demarat o anchetă în acest caz, la fel și Poliția Bacău care va hotărî cum va fi rezolva situația.
"Am demarat o anchetă unde se va urmări în primul rând interesul copilului" a declarat Alina Iftode, purtător de cuvânt la Direcția de Protecția Copilului Bacău.

Adolescenta riscă până la șapte ani de închisoare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite