Bacău: Inspectorii OPC, cu ochii pe falsele promoţii la haine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Inspectorii OPC, cu ochii pe falsele promoţii la haine
Bacău: Inspectorii OPC, cu ochii pe falsele promoţii la haine

Băcăuanii sunt ademeniţi în această perioadă cu reduceri de sezon doar pe hârtie

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au sancţionat 29 de agenţi economici pentru că-şi  înşelau clienţii. Valoarea amenzilor s-a ridicat la aproape 42.000 de lei.

Reducerile de toamnă afişate în marea majoritate a magazinelor din oraş le fură ochii băcăuanilor. Discounturile, ce pleacă de la 30% şi ajung, în unele cazuri, chiar şi la 80%, pot fi întâlnite în mai toate magazinele cu haine şi încălţăminte din oraş.

Nu toate ofertele sunt însă reale, au constatat angajaţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău, care au aplicat, în numai două săptămâni, peste 25 de amenzi comercianţilor care şi-au afişat la intrarea în magazin reduceri pentru sezonul de toamnă. „Am verificat 29 de agenţi economici care comercializau articole cu preţ redus. Niciunul dintre ei nu respecta legea. Am aplicat trei avertismente şi 26 de amenzi contravenţionale, în valoare de 42.000 de lei“, ne-a declarat Alin Năstase, directorul CJPC Bacău.

Reducere doar pe hârtie

Cei mai mulţi băcăuani, atraşi de reducerile substanţiale anunţate chiar de la intrarea în magazine, au fost păcăliţi, potrivit comisarilor de la Protecţia Consumatorilor, prin sloganul „Totul la jumătate de preţ“.

„Este o metodă foarte simplă. La intrarea în magazin este afişat acest anunţ, iar în interior, clienţii descopereau că produsele sunt la preţ întreg. Doar unele produse erau la reduceri deşi, conform anunţului, toate ar fi trebuit să fie la jumătate de preţ“, a adăugat Alin Năstase. Chiar dacă băcăuanii descoperă înşelăciunea când ajung în faţa raftului, majoritatea dintre ei se feresc să ia vreo atitudine. Singurul lucru pe care-l fac în astfel de cazuri constă în părăsirea magazinului. „Comercianţii se păcălesc singuri dacă ei cred că noi vom cumpăra acele produse. Când intru mă aştept, conform anunţului, să găsesc reduceri la toate produsele, nu doar la unele. A doua oară nu voi mai intra în acel magazin“, ne-a declarat Maricela Pădurariu, o băcăuancă care nu s-a lovit de „strategia“ adoptată de unii comercianţi pentru a-şi atrage clienţii.

Reducerile din această perioadă sunt mai degrabă de ochii lumii şi mai puţin reale, Ionuţ Deleanu, profesor.

Sunt puţine produse care s-au ieftinit, iar reducerile sunt nesemnificative, George Balint, constructor.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite