ONG băcăuan, în finala ”Galei Premiilor Educației”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FSC a intrat în finală cu proiectul ”Clubul cu Lipici”
FSC a intrat în finală cu proiectul ”Clubul cu Lipici”

Fundația de Sprijin Comunitar (FSC) Bacău s-a calificat în finala Galei ce va avea loc pe 27 octombrie la București și va concura alături de alte nouă fundații din țară la secțiunea ONG-ul anului.

Evenimentul este organizat de Fundația Dinu Patriciu iar FSC va concura în finală cu alte nouă organizații din România, șapte din București și două din provincie. "Noi am fost selectați pentru proiectul educațional desfășurat în anul școlar 2009-2010 în cadrul celor patru "Cluburi cu Lipici" din tot atâtea comune defavorizate din județ. Peste 500 de copii au primit ajutorul nostru în acest program și cred că meritam să fim în finală", a spus Ionuț Chiriță, purtătorul de cuvânt al FSC Bacău

Proiect model pentru alte orașe

 Proiectul pe care FSC speră ca juriul să îl desemneze ca marele câștigător al "Galei Premiilor Educației" a început în urmă cu cinci ani iar banii alocați în toți acești ani depășesc 700.000 de euro.

În toate cele patru "Cluburi cu Lipici", dintre care patru în mediul rural și unul în municipiul Bacău, copiii au acces gratuit. Pe lângă rezolvarea temelor de la școală cu ajutorul personalului calificat, ei participă și la diverse cluburi tematice: pictură, teatru, șah sau muzică. "Ne-am înscris la concurs pentru că vrem să facem cunoscut aceste proiect și, eventual, să fie adoptat și de alte ONG-uri din România. Sunt convins că în țară există multe localități sărace în care copiii au nevoie de ajutor", a mai spus Chiriță.

FSC a fost desemnată să intre în finală după o selecție la care au participat 22 de ONG-uri din țară care au derulat programe educaționale în anul școlar 2009 - 2010.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite