Bacău: Noua Sală Polivalentă a Sporturilor va fi ridicată în cartierul CFR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Sporturilor din municipiul Bacău ar putea intra în următorii ani într-un con de umbră după ce consilierii locali au aprobat construirea unei Săli Polivalente a Sporturilor.

Noua clădire va fi ridicată pe un teren ce aparține Ministerului Apărării Naționale din cartierul CFR.

Decizia a fost luată după ce s-a constatat că vechea bază sportivă nu mai corespunde normelor cerute de diverse forumuri sportive internaționale care își dau acordul pentru organizarea de competiții. "În Bacău baza sportivă actuală este foarte mult rămasă în urmă, la nivelul anilor 50'. Din acest motiv nu se pot organiza competiții de anvergură internațională cum sunt cele de tenis, fotbal în sală, handbal, volei sau baschet", a spus Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.

Se așteaptă banii de la bugetul de stat

Conform studiului de fezabilitate noua Sală Polivalentă va costa peste 99 de milioane de lei, va avea o capacitate de 6.000 de locuri și va putea găzdui competiții din mai multe discipline sportive pe aceeași suprafață de joc.

Chiar dacă proiectul a fost deja votat de către consilieri aceștia nu au găsit încă sursa de finanțare pentru punerea lui în practică. Speranțele edilului sunt însă legate de fondurile bugetului de stat. "S-a promis că în acest an vor fi dați bani de la bugetul de stat pentru ridicarea de săli polivalente. Noi am făcut proiectul pentru a fi siguri că în momentul în care se dă drumul la finanțare vom câștiga banii", a mai spus primarul.

Ridicarea noii construcții va dura doi ani din momentul începerii iar suprafața toatală a acesteia va depăși 9.000 de metri pătrați.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite