Bacau: Nicio zi fără accidente pe „şoseaua morţii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacau: Nicio zi fără accidente pe „şoseaua morţii“
Bacau: Nicio zi fără accidente pe „şoseaua morţii“

Drumul din judeţul Bacău pe care au loc cele mai multe accidente grave este sectorul E 85-DN 2, care face legătura între Iaşi şi Bucureşti.

Poliţiştii băcăuani contabilizează în continuare decese şi răniţi pe drumul naţional 2, care străbate municipiul Bacău pe direcţia Iaşi-Bucureşti. În ciuda sutelor de acţiuni de prevenire şi a miilor de sancţiuni aplicate şoferilor care circulă cu viteză, depăşesc periculos, nu poartă centura de siguranţă sau au alte abateri, „şoseaua morţii" îşi ia în continuare tributul, atât din rândul celor aflaţi în maşini, cât şi din cel al pietonilor. Cel mai recent accident petrecut pe E 85, zilele trecute, a fost o excepţie fericită, dar tot s-a soldat cu patru răniţi, din care unul grav, două maşini distruse şi una avariată uşor. Totul din cauza unei „banale" neacordări de prioritate.

Ziua şi accidentul

Poliţiştii organizează aproape zilnic acţiuni de control, uneori cu efective mărite şi cu sprijinul colegilor de la Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română şi alte instituţii, însă sancţiunile aplicate şi sutele de permise suspendate nu au efect în rândul conducătorilor auto, care ignoră regulile şi devin astfel potenţiale pericole în trafic. Nici pietonii nu fac excepţii. Traversările prin locuri nepermise cauzează în fiecare an cel puţin 5 decese în judeţul Bacău.

Potrivit poliţiştilor, chiar şi pietonii care au traversat pe zebră au fost ucişi de maşini, din cauza vitezei prea mari cu care conduceau şoferii şi a neatenţiei trecătorilor. O statistică întocmită la nivel naţional arată că, într-un singur an pe DN 2 au avut loc 233 de accidente, soldate cu 139 de morţi şi 153 de persoane rănite grav. Cele mai multe dintre ele au avut loc din cauza traversării neregulamentare, a conducerii imprudente şi a neacordării de prioritate. Drumul se situează pe locul doi în ţară în privinţa numărului de accidente, iar poliţiştii băcăuani acordă o atenţie deosebită acestui tronson.

Sute de abateri zilnic

O acţiune efectuată zilele trecute de Poliţia Rutieră pe DN 2 a avut următorul bilanţ: 850 de vehicule controlate, 36 de permise de conducere reţinute şi peste 350 de sancţiuni contravenţionale aplicate. Acţiunile au avut drept scop principal depistarea celor care conduc autoturisme după ce au consumat băuturi alcoolice, dar şi disciplinarea tuturor participanţilor la traficul rutier.  

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite