Bacău: Hanna Muzieni, Visează să ajungă veterinar-rock star(PORTRET)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Hanna Muzieni, Visează să ajungă veterinar-rock star(PORTRET)
Bacău: Hanna Muzieni, Visează să ajungă veterinar-rock star(PORTRET)

Solista formaţiei Liceului de Artă „George Apostu“ încinge atmosfera în pub-urile din Bacău. Vrea să devină medic veterinar şi să cânte o viaţă întreagă.

Solista trupei Toybox  cântă de când se ştie. „Când eram mică fredonam toată ziua prin casă şi mă trezeam adesea în faţa oglinzii, cu un microfon improvizat, interpretând melodiile pe care le ascultam la televizor. Am crezut întotdeauna că am o voce care m-ar putea face cunoscută“, îşi începe Hanna povestea.

Copilăria artistei a fost marcată de spectacole şi concursuri, la care a obţinut nenumărate premii. „Am participat întâi la concursul «Micul Prinţ», unde am luat premiul II, când aveam vreo 10 ani. De atunci, am tot fost premiată“, detaliază tânăra.
Abordează cu predilecţie stilul pop

La 14 ani s-a hotărât să urmeze la Liceul de Artă „George Apostu“ cursurile secţiei Canto. Munceşte cu dedicaţie şi perseverenţă şi încearcă, pe cât posibil, să-şi lucreze vocea cât mai frumos. Activitatea intensă de la ore a făcut-o remarcată şi în rândul colegilor. Hanna a fondat alături de alţi şase prieteni din liceu formaţia Toybox, care abordează cu predilecţie stilul pop.

Face atmosferă în pub-urile băcăuane

În scurt timp, tinerii de la Liceul de Artă şi-au constituit un public propriu şi se bucură de susţinerea oamenilor din industria muzicii din Bacău. „Avem o activitate intensă. Am semnat o colaborare cu pub-urile din oraş, în care susţinem frecvent concerte. Chiar săptămâna trecută am avut un recital. Show-ul nostru i-a încins serios pe clienţii pub-ului“,  spune cu mândrie tânăra băcăuancă.

De asemenea, formaţia în care activează Hanna este invitată să cânte frecvent în deschiderea unor evenimente culturale. Deşi la început trupa a cântat cover-uri, acum membrii formaţiei interpretează doar compoziţii proprii. „Formaţia noastră a compus câteva melodii, pe care urmează să le şi înregistrăm până la terminarea liceului. Noi cântăm în general muzică pop, cu uşoare influenţe de jazz, ca să nu plictisim oamenii şi astfel să ne facem ascultaţi“, se confesează tânăra.

Împacă muzica cu medicina

Hanna nu vrea să renunţe la muzică şi vrea, în acelaşi timp, să devină medic veterinar.

„Vreau să studiez pe viitor medicina veterinară. E o altă pasiune a mea. Tatăl meu este medic şi vreau să duc în familie tradiţia mai departe. Am şi înclinaţii spre acest domeniu şi ar fi o risipă să nu încerc“, spune artista. Tânăra se pregăteşte temeinic la chimie şi biologie, unde are rezultate bune. „Pe viitor, voi continua să cânt la spectacolele de la Ateneu, în pub-uri ori la teatru. Am fost solicitaţi de reprezentanţii Teatrului Muncipal „Bacovia“, ca pe viitor să colaborăm la câteva spectacole împreună cu trupa de actori“, mărturiseşte tânăra.

Profil

Născută: 14 decembrie 1991, Bacău.
Studii: Este elevă în clasa a XI-a la Liceul de Artă, secţia Canto.
Familie: Locuieşte împreună cu bunicii. 

Întrebări şi răspunsuri

Crezi că, odată cu trecerea anilor, nu vei mai vrea să ajungi medic?
Nu cred, pentru că eu consider că această meserie mi se potriveşte. Mi s-a spus în repetate rânduri că am înclinaţii spre medicină. Îl moştenesc în foarte mare măsură pe tatăl meu.  

Ce le transmiţi celor care vor să cânte, dar nu au încredere că vor reuşi?
Să nu se descurajeze, să insiste, pentru că numai aşa vor reuşi să-şi croiască un drum. Sunt sigură că vor avea o voce frumoasă, dacă muncesc pe ea.

Ce-i place
Îi place foarte mult să călătorească. Tânăra povesteşte că Elveţia este ţara cea mai apropiată de sufletul ei şi că oamenii şi cultura acesteia o înveselesc. De asemenea, îndrăgeşte să iasă cu prietenii şi să se distreze.

Ce nu-i place
Hanna nu agreează oltenii pentru că i se par mai ciudaţi. În schimb, bancurile cu olteni sunt pe placul ei.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite