Muzicieni de pe două continente iau lecții de dirijat la Ateneul băcăuan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

12 tineri artiști din cinci țări au început astăzi lecțiile "Cursurilor Internaționale de Dirijat", eveniment ce a ajuns la a VII-a ediție

Timp de două săptămâni artiști din Statele Unite, Canada, Franța, Mexic și România vor învăța arta dirijatului de la maestrul Ovidiu Bălan și cunoscutul dirijor american Robert Gutter. Ateneul băcăuan este singurul din România care organizează astfel de cursuri. Cel mai bun dintre cursanți va fi invitat în stagiunea din toamnă să dirijeze un concert al orchestrei Filarmonicii "Mihail Jora" din Bacău.

Cei 12 cursanți au fost selectați on-line după ce și-au trimis CV-urile pentru a se înscrie la cursurile din Bacău. Chiar dacă doar unul dintre ei va avea oportunitatea de a dirija în final o orchestră profesionistă în cadrul unui concert al Filarmonicii din Bacău, în cele două săptămâni de studiu se vor organiza patru concerte unde dirijori vor fi chiar cei 12 concurenți. "Pentru ei este o oportunitate imensă pentru că acest curs le arată de fapt stadiul în care se găsesc ei ca și dirijori. Aici au șansa să cânte cu o orchestră profesionistă", a declarat Ambrozie Ionescu, directorul Filamronicii "Mihail Jora" din Bacău.

Acesta a mai punctat și avantajele pe care municipiul Bacău le capătă odată cu organizarea acestor cursuri. "Prin această acțiune facem vizibil Bacăul și țara peste hotare. Concurenții iau contact cu arta noastră, cultura, peisajele și istoria acestor locuri. Vor face loby pentru noi și asta contează foarte mult mai ales că, din punct de vedere economic, pe noi nu ne costă nimic", a mai spus directorul Filarmonicii din Bacău.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite