Bacău: Portret/Silvia Bordeianu: „Muzica populară mă reprezintă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Portret/Silvia Bordeianu: „Muzica populară mă reprezintă“
Bacău: Portret/Silvia Bordeianu: „Muzica populară mă reprezintă“

La doar 13 ani, Silvia Bordeianu interpretează melodii ale artiştilor consacraţi. Micuţa artistă vrea să ducă folclorul mai departe prin vocea ei cristalină.  

Silvia Bordeianu  a început să îndrăgească  muzică populară din copilărie. Cea care i-a insuflat dragostea pentru folclorul românesc a fost bunica ei. „Aveam doar 5 ani şi cântam împreună cu bunica melodii din folclorul românesc. Bunica iubea mult muzica populară şi şi-a dorit cu ardoare  să îmbrăţişez şi eu această pasiune“, a explicat Silvia.


A debutat pe scenă la vârsta de 6 ani, când a participat la Festivalul  Naţional „Micul Prinţ“, unde a avut şi un real succes. „Am interpretat la acel concurs prima melodie pe care am învăţat-o de la bunica, «baladele Mărie, Mărie». Am câştigat locul doi, dar şi aplauzele a mii de admiratori“, a mai spus băcăuanca.


Participă la festivaluri internaţionale


Acum este membră în ansambluri folclorice din oraş, dar colaborează şi cu organizaţiile din ţară şi este prezentă mai tot timpul pe la diverse evenimente, festivaluri şi spectacole, atât în ţară, cât şi în străinătate.


Chiar anul acesta am obţinut locul doi la Festivalul Naţional «Bobocel» de la Bacău pentru că am interpretat cu multă dăruire două melodii de muzică populară. De asemenea, am avut spectacole în Franţa, Grecia sau Irlanda“, explică fata.
Micuţa  interpretă  a urmat cursurile secţiei de canto-popular de la Şcoala Populară de Artă. A absolvit după trei ani, însă nu a renunţat la colaborarea cu Maria Şalaru, cea care i-a fost profesoară şi care i-a descoperit talentul.

Datorită interpretei Maria Şalaru am fost promovată  în arta interpretării cântecului şi dansului popular şi sunt membră acum a Ansamblului folcloric «Floricica». De asemenea, colaborez şi cu alte ansambluri folclorice din alte judeţe, ca de exemplu Ansamblul «Sărăţelul» din Sărata“, a spus  ea.


Va înregistra
primele melodii 


Silvia îşi doreşte să ducă folclorul mai departe pentru că este singurul lucru care contează pentru ea cu adevărat. „Îmi doresc să duc mai departe tradiţia românească. În următoarele luni voi înregistra câteva melodii, pe care le voi interpreta în faţa publicului ori de câte ori voi apărea pe scenă, dar şi la posturile de televiziune“, promite Silvia Bordeianu.


Copila iubeşte atmosfera de sărbătoare în sânul căreia a petrecut de-a lungul anilor şi crede că nu se poate despărţi de lumea folclorului. „Am crescut printre interpreţi renumiţi, printre voci remarcabile şi printre costume şi dansuri populare. Nu m-aş despărţi de ele niciodată. Sunt comoara mea“, a încheiat Silvia.

Întrebări şi răspunsuri
Care este interpretul tău preferat?
Îmi place Maria Şalaru pentru că are o voce minunată, iar cântecele pe care le interpretează o definesc foarte bine ca artistă a folclorului românesc.    

Ce înseamnă pentru tine folclorul românesc?
Pentru mine folclorul românesc înseamnă totul. Muzica populară mă reprezintă.

Ce-i place
Îi place să gătească sărmăluţe şi nu refuză niciodată mâncărurile româneşti, pe care le consideră foarte gustoase. De asemenea, ar petrece ore în şir pe plajă.

Ce nu-i place
Nu poate suporta ipocrizia şi se fereşte de oamenii mincinoşi. Nu-i  place să-şi facă temele pentru că se plictiseşte repede. 

Profil
Născută. 3 aprilie 1996, Bacău.
Studii. Elevă în clasa a VII-a la Şcoala „Mihai Drăgan“.
Familie. Locuieşte cu părinţii.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite