Municipiul Bacău va fi „dotat“ cu parcări ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcare ecologică pe strada Petru Rareș
Parcare ecologică pe strada Petru Rareș

Spațiile dintre blocuri vor fi pavate cu dale prevăzute cu orificii ce vor lăsa iarba să crească în voie. Investiția va mări numărul total al locurilor de parcare din oraș cu aproape 500 iar lucrările vor începe în această toamnă

Municipiul Bacău își va mări numărul locurilor de parcare cu aproape 500 până la sfârșitul acestui an. Asta după ce Primăria Bacău a decis să amenajeze 22 de parcări de tip ecologic în 20 de zone ale orașului.

Parcările ecologice sunt o premieră pentru orașul Bacău iar decizia de construire a lor a fost motivată de avantajele care le aduc acestea asupra mediului. „Principala lor calitate este aceea că permit regenerarea, în permenenţă, a stratului verde, cu consecinţe benefice asupra mediului. Noile parcări ecologice vor fi amenajate în toate cartierele oraşului, în zonele blocurilor de locuinţe, acolo unde există terenuri libere", a spus Ionuț Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

Șoferii nu cred în soluția „eco"

Concret, noile parcări vor fi pavate cu dale ce sunt prevăzute cu orificii prin care va crește iarbă, iar  la căldură, temperatura materialului va fi aceeași cu cea a solului. Fiecare dintre acestea vor avea aproximativ 25 de locuri.

De altfel, primele parcări ecologice au fost deja construite pe strada Petru Rareş situată în zona centrală a orașului iar șoferii și-au format deja o impresie despre ele. „Din punct de vedere estetic nu sunt foarte mulțumit. La prima impresie ai senzația că este o parcare neângrijită. Nu mai facem însă mofturi. Bine că au făcut-o. Sper să nu vină să ne ceară bani pentru că ne folosim de ea. Oricum, dacă lași mașina câteva zile în parcare iarba de sub ea se usucă", a spus Ioan Timofte, un șofer care se folosește deja de noile parcări ecologice.

 Șoferii nu sunt convinși însă de avantajele pe care le aduce acest nou tip de parcare asupra mediului. „Ce se întâmplă dacă de la o mașină curge ulei sau alte lichide? Se vor scurge și vor intra în pământ. Practic vor polua iarba. Dacă era o parcare placată cu dale pline nu mai exista acest pericol", este de părere Costel Condurache, un alt proprietar de mașină.

Amenajarea noilor parcări ecologice va începe în această toamnă iar printre străzile prinse în proiest sunt Metalurgiei, Bucegi, Neptun, Republicii, Carpați, Narciselor, Lalelelor, Ștefan cel Mare, Prieteniei, Tazlăului și Victor Babeș.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite