Bacău: Municipiul Bacău va avea un nou cimitir în Sarata

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bacău: Municipiul Bacău va avea un nou cimitir în Sarata
Bacău: Municipiul Bacău va avea un nou cimitir în Sarata

Lipsa locurilor de veci în municipiul Bacău i-a determinat pe edilii locali, la sfârşitul acestei săptămâni, să aprobe în cele din urmă studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou

Lipsa locurilor de veci în municipiul Bacău i-a determinat pe edilii locali, la sfârşitul acestei săptămâni, să aprobe în cele din urmă studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou cimitir. Acesta va fi amplasat în prelungirea actualului cimitir Sarata şi va avea o suprafaţă de aproape 97.300 de metri pătraţi.

În municipiul Bacău există un număr de cimitire a căror suprafaţă au fost, în marea lor majoritate, utilizate. Finanţarea noului cimitir va fi asigurată conform programului de investiţii pe 2009“, a precizat Romeo Stavarache, primarul municipiului Bacău.


Conform proiectului, noul cimitir va include un sediu administrativ, o capelă mortuară şi o suprafaţă parcelată pentru 13.080 de morminte. De asemenea, va fi împrejmuit cu gard de beton, va fi dotat cu grupuri sanitare, bazin vidanjabil şi cu zone de circulaţie carosabile. Singura dilemă rămâne însă data când acesta se va finaliza.


Pe hârtie, cimitirul are o durată de execuţie de 12 luni, însă deocamdată edilii locali şi-au pus ştampila doar pe studiul de fezabilitate. Până când noua investiţie va fi gata, băcăuanii au la dispoziţie zero locuri de veci. „Locuri destinate concesionării pentru vii nu mai există pe domeniul public al oraşului Bacău. Locurile libere sunt doar pentru situaţiile de urgenţă“, ne-a declarat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău.

 
Singurii care au locuri de veci asigurate sunt persoanele considerate cazuri sociale. Pentru aceştia, Primăria are la dispoziţie 30 de parcele. Până la deschiderea noului cimitir, edilii locali cred că situaţia va rămâne stabilă. „În realitate, sunt multe locuri libere în cimitire, dar ele au fost deja concesionate de oameni care sunt în viaţă“, a mai spus Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite