Muncă la negru la pensiunea primarului din Buhuși

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este prima oară în acest an când inspectorii de muncă au depistat mai mult de cinci persoane care lucrează fără forme legale la o singură firmă.

Firma Eficient din Buhuşi, la care asociat principal este chiar Ionel Turcea, edilul oraşului, s-a ales cu propunere de cercetare penală din partea reprezentanţilor Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Bacău. Asta după ce, la mijlocul lunii trecute, în urma unui control efectuat pe şantierul Complexului Turistic Agrotur Runc, inspectorii au găsit şase muncitori care lucrau fără forme legale.

Complexul turistic, compus din restaurant, spaţii de agrement şi hotel, este construit de firma Eficient şi Coreti-Serv, iar în urma declaraţiilor date de muncitori a reieşit că toţi cei găsiţi fără forme legale lucrau pentru firma primarului Turcea. „Conform legii, dacă la o firmă se găsesc mai mult de cinci angajaţi fără forme legale, se face propunere de cercetare penală. Noi am depistat şase. Munceau la complexul turistic şi au zis că sunt angajaţii firmei Eficient“, a spus Dan Buftea, purtătorul de cuvânt al ITM Bacău.

Primarul neagă acuzele inspectorilor ITM

Acesta este primul caz din 2011 când inspectorii de muncă au depistat mai mult de cinci muncitori care lucrau fără forme legale la o singură firmă. Ionel Turcea, cel care este asociat la firma Eficient cu o cotă parte de 75%, neagă însă toate acuzaţiile aduse de ITM. Mai mult, edilul spune că inspectorii au făcut o încurcătură.

„Au găsit patru femei care veniseră la interviu pentru a se angaja la restaurant. Au declaraţii doar de la doi oameni. Să demonstreze că lucrau pentru firma Eficient. Doar hotelul se află în construcţie şi el aparţine firmei Coreti-Serv. Restaurantul este deja terminat“, a spus Turcea. Edilul a recunoscut însă că, în momentul controlului, inspectorii au stat de vorbă şi cu nişte constructori. „Ei nu erau însă pe terenul complexului şi nu munceau. Se aflau în afara unităţii. Nu mai au oamenii voie să se plimbe?“, a încheiat Turcea. 

Conform legii, dacă Parchetul de pe lângă Judecătoria Buhuşi admite propunerea ITM-ului şi întocmeşte dosar penal firmei Eficient, aceasta din urmă riscă să nu mai aibă acces la fonduri europene şi nici la contracte sau achiziţii pe bani publici. Totodată, administratorul firmei poate fi condamnat la închisoare de la unu până la doi ani. ;

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite