Moş Crăciun, la bradul din Parcul Catedralei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pomul din centrul Bacăului a fost deja ornat
Pomul din centrul Bacăului a fost deja ornat

Tot de mâine, în centrul Bacăului va fi inaugurat şi târgul meşterilor populari, unde vizitatorii vor putea admira şi cumpăra obiecte de artizanat aduse din toate zonele ţării.

hiar dacă bugetul alocat de municipalitate va fi la jumătatea celui de anul trecut, băcăuanii vor putea simţi spiritul Crăciunului atunci când vor ieşi din case. Autorităţile finalizează în aceste zile ornarea oraşului, iar mii de ghirlande de lumini vor înfrumuseţa străzile în timpul Crăciunului şi a Anului Nou.
Luminile bradului de Crăciun din Parcul Catedralei se vor aprinde mâine, la ora 17.00 Cu această ocazie, băcăuanii sunt invitaţi la un concert de colinde interpretate de elevii Liceului de Artă «George Apostu» şi de cei de la Palatul Copiilor. La acest eveniment va fi prezent şi Moş Crăciun, care va împărţi daruri copiilor prezenţi“, a precizat Ionuţ Tomescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Bacău.


Târg al meşterilor
în Parcul Catedralei


Aprinderea bradului de Crăciun în seara de ajun de Sfântul Nicolae a devenit o tradiţie în Bacău în ultimii 5 ani. Tot cu această ocazie, mâine şi poimâine va avea loc în Parcul Catedralei şi un târg al meşterilor populari. La eveniment vor veni meşteri populari din Bacău, Suceava, Argeş, Iaşi, Piatra Neamţ, Botoşani şi Bucureşti, care vor expune produse lucrate manual: împletituri de nuiele, măşti populare, icoane pe sticlă, lumânări decorative, podoabe, port popular, ceramică decorativă. 


Pentru seara de 31 decembrie, primăria a pregătit „Revelionul împreună“. Este pentru al şaselea an la rând când băcăuanii au ocazia să facă Revelionul în centrul municipiului. Mii de locuitori ai oraşului au ieşit din case  anii trecuţi, dornici să serbeze împreună trecerea în noul an.
Potrivit organizatorilor evenimentului, focul de artificii din acest an va fi spectaculos. Luminiţele colorate şi elementele de decor îi bucură mai ales pe cei mici. „Este frumos că s-a împodobit oraşul, simţim şi noi că vine Moş Crăciun şi că sunt Sărbători. Mă bucur că arată frumos totul“, spune Ionuţ Cristea, elev.


Acum doi ani am petrecut Revelionul pe stradă, cu prietenii, şi ne-am distrat de minune. Anul ăsta aş fi preferat să mergem undeva, dar a fost mai greu cu banii şi vom ieşi din nou în stradă. Sunt curioasă cine va concerta în centrul oraşului“, spune Andreea Oprescu, studentă.

Bugetul de Sărbători, la 50% faţă de 2008


În afară de Parcul Catedralei, au mai fost montaţi brazi uriaşi în Parcul Cancicov, în Parcul Trandafirilor şi în piaţeta din faţa Prefecturii. Au mai fost înfrumuseţate străzile principale ale oraşului, inclusiv cele din zonele de la ieşirea din Bacău. „Primăria municipiului Bacău a alocat 1,5 milioane de lei, aproximativ 50% din bugetul anului trecut“, a mai spus Ionuţ Tomescu.

Bacău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite