Modernizarea aeroportului începe cu zece luni întârziere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poarta aeriană de intrare în Bacău va arată la standarde europene la finalul lucrărilor de modernizare
Poarta aeriană de intrare în Bacău va arată la standarde europene la finalul lucrărilor de modernizare

După ce în februarie Blue Air a devenit oficial concesionarul Aeroportului „George Enescu“ , pentru o perioadă de 34 de ani, în luna martie vor începe şi lucrările de modernizare.

Compania aeriană low-cost Blue Air va plăti lucrările de modernizare ale aeroportului din Bacău, după ce, în urmă cu câteva zile, a preluat oficial, prin concesionare pe 34 de ani, complexul aeronautic. Lucrările ar urma să înceapă în scurt timp, la finalul sezonului rece.


„Din martie vor începe lucrările efective. Acum lucrăm la un plan de organizare a acestora, deoarece a apărut un mic decalaj, din cauza întârzierii semnării contractului, aşa că planul iniţial va fi decalat cu câteva săptămâni, fără ca acest lucru să afecteze situaţia aeroportului“, a declarat Oana Chelaru, directorul Aeroportului Bacău.

300.000 de pasageri, „target“ pentru 2010

Bacăul este deja a doua bază de operare a Blue Air, după Bucureşti. “Vom opera curse directe spre Anglia, Spania, Italia, dar este posibil să avem avioane şi pentru alte destinaţii. Suntem bucuroşi că acest proiect a intrat în funcţiune, iar în perioada următoare vom trece la startul planurilor de dezvoltare“, a declarat Adrian Ionaşcu, managerul Blue Air.


Compania intenţionează ca în 2011 să deservească o arie de 250-300 de kilometri, prin atragerea de clienţi din judeţele vecine cu Bacăul, precum Neamţ sau Vaslui.
„Avem 45% din piaţa de low-cost din România, iar în acest an vrem să depăşim cifra de 300.000 de pasageri care să zboare din Bacău, cu noi. Foarte importantă va fi modernizarea infrastructurii“, a mai spus Adrian Ionaşcu.


Aeroportul a intrat în administrarea noului operator pe data de 9 februarie. Blue Aero, societate conexă, a obţinut autorizaţiile de construcţie, iar lucrările de modernizare vor începe de la clădirile-anexă. Pista va intra şi ea în reparaţii în această primăvară, iar lucrările vor fi efectuate pe tronsoane, fără ca traficul să fie afectat foarte mult.

Probleme la concesionare
Înţelegerea dintre Blue Air şi Consiliul Judeţean Bacău prevedea ca lucrările de modernizare să înceapă în luna mai 2009. „Au fost multe condiţii de îndeplinit, iar targetul iniţial a fost puţin optimist. Este un efort mai mare în condiţiile unor «asperităţi» şi restricţii în legislaţie. Însă modernizarea aeroportului se va realiza“, a declarat George Mucibabici, reprezentantul consultanţilor pentru modernizare.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite