Modă la Bacău: muşchi umflaţi cu suplimente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Băcăuanul Bogdan Kailani ia suplimente de trei ani
Băcăuanul Bogdan Kailani ia suplimente de trei ani

Nutriţioniştii spun că suplimentele alimentare trebuie luate sub control medical strict şi îi sfătuiesc pe tineri să-şi facă o dietă.

Dacă băcăuancele sunt în stare de diete inumane pentru a scăpa de ţesuturile adipoase nedorite, visul bărbaţilor este să arate precum Hercule, cu abdomenul pătrăţele şi muşchi puşi cu lopata. De aceea, pe lângă faptul că petrec ore în şir la sălile de forţă, mulţi tineri se îndoapă cu suplimente nutritive sau chiar steroizi pentru a atinge forma fizică dorită.


Bogdan Kailani frecventează sălile de forţă din Bacău de mai bine de 9 ani. Tânărul este foarte atent cu fizicul său şi, lunar, cheltuieşte ceva bani pentru a avea masă musculară, dar şi energia care să-l facă să reziste efortului istovitor de la antrenamente. „De trei ani am început să consum suplimente nutritive. Dar fac acest lucru numai când merg la sală. În perioada de vară, când stopez antrenamentele, iau pauză şi la nutritive“, declară Bogdan. El spune că nu face abuz, pentru că ştie foarte bine că pot exista urmări dezastruoase pentru organism.

„Suplimentele mă ajută să adaug cantitatea de proteine pe care nu o pot lua din alimente. Nu vreau să renunţ la ele pentru că simt că mă ajută, că îmi dau energie“, mai spune sportivul. Pe lângă proteine, Bogdan mai consumă vitamine şi minerale, precum şi  stimulatoare naturale. Pentru toate aceste produse, cheltuiește câteva sute de lei.

„Mai bine îşi pun la punct o dietă sănătoasă“

Nu există adolescent ori adult care merge la o sală de forţă şi care să nu cumpere suplimente nutritive pentru masă musculară. „Dacă nu stimulezi muşchii, nu ai volum. Şi atunci pentru ce te mai chinui câte două ore în fiecare zi?“, spune Costică Radu, un alt tânăr care aspiră la un corp perfect. Mulţi practicanţi ai culturismului se îndoapă cu suplimente fără să ia în seamă contraindicaţiile. „Sfatul meu pentru începători este să nu se gândească la consumul de steroizi sau alte minuni. Mai bine îşi pun la punct o dietă alimentară sănătoasă“, este de părere Vali Popa, unul dintre veteranii sălilor de forţă din Bacău.


Acelaşi sfat vine şi de la medicii nutriţionişti. „Suplimentele alimentare trebuie luate sub control medical şi în doze mici, doar de către persoanele sănătoase“, declară dr. Delia Lupuşor, medic nutriţionist. Cei care consumă aceste produse în cantităţi mari riscă să ajungă la spital cu insuficienţă renală sau cu ficatul făcut praf.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite